Erişilebilirlik

Sri Lanka'da Ölü Sayısı Yükseliyor


Sri Lanka’daki saldırılarda hayatını kaybedenler defnedilmeye devam ediyor.
Sri Lanka’daki saldırılarda hayatını kaybedenler defnedilmeye devam ediyor.

Sri Lanka’da Pazar günü gerçekleşen saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 359’a yükseldi. Öte yandan polis olaylarla ilgili olarak 18 kişinin daha gözaltına alındığını açıkladı.

Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena emniyet müdürüyle savunma bakanının istifasını istedi.

Saldırılarda istihbarat eksikliği olduğu yönünde eleştiriler vardı.

Paskalya gününde otel ve kiliselere düzenlenen saldırıları IŞİD üstlenmişti.

Sri Lanka Polis Sözcüsü Ruwan Gunasekera dört otel ve üç kiliseye düzenlenen saldırıların ardından ölü sayısının bir gün önce 321 olduğunu ancak an itibariyle 359’a yükseldiğini, 500 kadar kişinin de yaralı olarak tedavisinin devam ettiğini açıkladı.

IŞİD saldırıların 7 militan tarafından düzenlendiği iddia etti ancak saldırılara ilişkin ayrıntı paylaşılmadı. Resmi kaynaklar saldırıların IŞİD tarafından düzenlendiğini doğrularsa bu, örgütün Irak ve Suriye dışında düzenlediği en ölümcül saldırı olarak kayıtlara geçecek.

Sri Lankalı yetkililer saldırıların, ülkedeki iki farklı radikal grup Ulusal Tevhid Cemaati ve Millathu İbrahim Cemiyeti tarafından düzenlendiğine inanıyor.

Polisin faillerin yakalanmasına yönelik operasyonları sürerken 18 kişinin daha gözaltına alındığı açıklandı. Böylece olayların ardından gözaltına alınan kişi sayısı 60’a yükselmiş oldu.

Sri Lankalı yetkililer saldırganlardan birinin 2006-2007 yılları arasında eğitim için İngiltere’de olduğunu ancak üniversite eğitimini tamamlamadığını kaydetti.

Saldırılarda hayatını kaybedenlerden 38’i yabancılardan oluşurken 45’inin de çocuk olduğu açıklandı. Ölenler arasında Türk, Danimarka, Hindistan, Amerika, Çin ve İngiltere gibi ülke vatandaşları bulunuyor.

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG