Erişilebilirlik

Sundance Film Festivali Başladı


Utah eyaletinin Park City kentinde her yıl yapılan ve ünlü aktör Robert Redford’un başlattığı Sundance Film Festivali’nde bu yıl 32 ülkeden 119 film yarışıyor

Hollywood’un kayak merkezi olarak tanınan Utah eyaletinin Park City kentinde 35 yıldır yapılan Sundance Film Festivali başladı. Festival, bu yıl da renkli bir programa sahip. Dünyanın birçok ülkesinden çok çeşitli konularda filmin yarıştığı festival için ünlüler ve bağımsız film yapımcıları da Sundance’de toplandı.



10 gün sürecek olan festivalin açılışında konuşan ünlü oyuncu ve yönetmen Robert Redford, özellikle giderek daha çok sayıda kadın film yapımcısının festivale katılmasından büyük mutluluk duyduğunu vurguladı. Redford şöyle konuştu:

“Festivalde tam bir sürpriz havası var. Neler izleyeceğimizi, ne tür filmler izleyeceğimizi bilmiyoruz. Büyük bir olasılıkla zamanın nasıl değiştiğini, konuların ne kadar farklılaştığını izleyeceğiz festivalde. Kadın yönetmenlerin Sundance’e giderek daha çok ilgi duyması bence çok sevindirici. Bence çok beklediler, artık izlenmek sırası onlara geldi. Festival, doğru yolda ilerliyor.”

Sundance Film Festivali’yle büyük gurur duyduğunu gizlemeyen festivalin babası Robert Redford, festivalin dünyanın en büyük film festivallerinden biri haline gelmesinden memnun.

Bu yılki festival bir Ürdün filmiyle başladı. Filmin adı “May in the Summer”.
Film, Amerika’da yaşayan ancak evlenmek için Ürdün’e giden genç bir kadının kimlik arayışını konu alıyor.

Sundance Film Festivali, düşük bütçeli filmleri tanıtması ve genç yönetmenlere fırsat vermesiyle önem taşıyor. Festivale katılan bazı filmler Oscar yolunda ilerleyip, ödül de aldıkları için Sundance’e ilgi her geçen yıl artıyor.

Festivale zaman zaman Türk filmleri de katılıyor.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG