Erişilebilirlik

Suriye'de 17 Kişi Öldürüldü


Syria
Syria

Suriye birliklerini ülke çapında saldırılara devam ettiği, altısı Şam’da olmak üzere 17 kişiyi öldürdüğü bildiriliyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlem grubu Amerika’nın Sesi’ne Şam’ın banliyölerinden Barzeh’de bir gün önce öldürülen bir göstericinin cenaze töreninde açılan ateş sırasında beş kişinin öldüğünü açıkladı. Diğer kişi ise Şam’ın Douma banliyösünde öldürüldü.

Yine insan hakları gruplarına göre güvenlik güçleri Humus’ta altı, güneydeki Daraa bölgesinde üç, Hama ve kuzeydoğu’daki Deir Ezor kentlerinde birer kişiyi öldürdü.

Öteyandan Arap Birliği, Suriye’nin anlaşmaya uymaması konusunu görüşmek üzere Kahire’de Cumartesi günü olağanüstü toplanıyor.

Bir Suriyeli muhalefet heyeti dün Kahire’de Arap Birliği yetkilileriyle görüşmeye giderken rakip muhalif gruba mensup 100 kadar gösterici tarafından engellendi. Sadece bir delege binaya girebildi ve Genel Sekreter Nebil Elarabi ile görüşebildi.

Suriye devlet başkanı Beşar Esad ile hertürlü görüşmeyi reddeden göstericiler, diğer muhalif grubu diyalog yanlısı olmakla suçluyor ve “hainler” olarak tanımlıyor.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Dairesi son 8 ayda Suriye’de güvenlik güçlerinin en az 3 bin 500 kişiyi öldürdüğünü bildirdi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG