Erişilebilirlik

Suriye Devlet Başkanı Dara Heyetiyle Görüştü


Suriye Devlet Başkanı Dara Heyetiyle Görüştü
Suriye Devlet Başkanı Dara Heyetiyle Görüştü

Suriye Devlet Başkanı Beşar el Esat, Dara’dan bir heyeti kabul etti.

Hükümet karşıtı gösterilerin merkezi haline gelen Dara’da sadece geçen Cuma günü 26 kişi öldürüldü. Katliamdan göstericilerin üzerine ateş açan sivil polisler sorumlu tutuluyor.

Şam’da yapılan görüşmenin ayrıntıları açıklanmadı ancak hedefin, gerginliği gidermek olduğu sanılıyor.

Suriye’de hükümet yanlısı silahlı gruplar, dün, Banyas kentine bağlı Bayda köyüne saldırdı. Ordu, Pazar günü güvenlik güçleri ve hükümet yanlısı silahlı gruplarca 4 kişinin öldürülmesi ve çok sayıda kişinin de yaralanmasının ardından kente giriş çıkışları kapattı.

Bu arada, İnsan Hakları Gözlem Örgütü, güvenlik güçlerinin, geçen haftaki gösterilerde yaralananlara tıbbi müdahale yapılmasını engellediğini bildirdi. Örgüte göre, Dara ve Harasta’da yapılan gösterilerin ardından yaralıları taşımak için gelen cankurtaranlar güvenlik güçlerince engellendi.

Öte yandan Amerikan Wall Street Journal gazetesi, Şii İran’ın, gösterileri bastırması için Şam hükümetine gizliceyardım ettiğini yazdı.

Haberde, İran’ın Suriye’ye istihbarat araçları gönderdiği, göstericilerin cep telefonlarını kullanmalarını engellediği ve İnternet’e erişimi önlediği ileri sürülüyor.

Bahreyn’in aksine Sünniler’in çoğunlukta olduğu Suriye’yi yaklaşık 40 yıldır Şiiler yönetiyor.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG