Erişilebilirlik

'Hava Saldırılarında 120 Militan Öldürüldü'


Suriye'de IŞİD hedeflerine atılan bir Tomahawk füzesi
Suriye'de IŞİD hedeflerine atılan bir Tomahawk füzesi

Suriye'ye yapılan ve ABD öncülüğünde beş Arap ülkesinin katıldığı hava saldırılarında militanlar dahil en az 300 kişinin öldüğü ya da yaralandığı ayrıca eğitim kampları, karargahlar ve bir finans merkezinin tahrip edildiği bildiriliyor

Amerika öncülüğünde uluslararası koalisyonun Suriye’deki IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırılarında 120 militanın öldürüldüğü bildiriliyor.

Suriye’deki savaşı izleyen merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütünün başkanı Rami Abdurrahman bombardımanda aralarında IŞİD ve el-Kaide militanları da bulunan en az 300 kişinin öldürüldüğü ya da yaralandığını açıkladı.

Suriye’nin doğusuna yönelik hava saldırılarına Bahreyn, Katar. Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri katıldı.

Saldırılarda eğitim tesisleri, militan karargahları ve IŞİD’in başkenti Rakka’daki bir finans merkezi tahrip edildi.

Suriye’ye yönelik hava saldırıları Amerika öncülüğündeki koalisyonun iki grubu yok etme çabalarının alanını genişleti. Daha önceki hava saldırıları sadece Irak’taki militan mevzilerini hedef almıştı.

Saldırılarda kampları vurulan Horasan adlı el-Kaide bağlantılı grubun Amerika'ya yönelik terör saldırıları planladığı bildiriliyor.

Hava operasyonunun ayrıntılarını Pentagon sözcüsü Yarbay Jeff Pool, Amerika’nın Sesi’ne şu sözlerle aktardı:

“Amerikan ordusu ve işbirliği yaptığı ülkelerin askeri güçleri, Suriye’deki IŞİD hedeflerine yönelik savaş jetleri. bombardıman uçakları ve Tomahawk Kara Saldırı füzelerinin kullanıldığı operasyon düzenliyor.”

Suriye dışişleri bakanlığı Amerika'nın BM büyükelçisine başlamadan önce hava saldırılarını bildirdiğini açıkladı.

Kürt liderler, Suriyeli mülteciler ve Batı destekli Suriye muhalefet koalisyonu hava saldırlarını memnunkla karşıladı.

Amerika, hava operasyonları öncesinde Suriye hükümetini, IŞİD’e yönelik saldırılara herhangi bir müdahelede bulunmaması konusunda uyardı.

IŞİD hedeflerine karşı düzenlenen operasyon yerel saatle sabah saatlerinde başladı. Suriye’deki operasyon, ayrıca Başkan Barack Obama’nın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılması öncesine rastladı. Obama, BM’de yapacağı konuşma ve ikili görüşmelerde, IŞİD’i yok etmeye yönelik daha kapsamlı bir uluslararası desteği arkasına almayı hedefliyor.

Amerika Başkanı, IŞİD’le mücadele için eylem planını canlı yayında ulusa seslenerek açıklamış, örgütü hem Irak’ta hem de Suriye topraklarında yok etme sözü vermişti.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG