Erişilebilirlik

'Koalisyon Deyrizor'da Askeri Üssü Vurdu'


Suriyeliler, Rakka'ya yönelik hava saldırıları sonucu tahrip olan binaların enkazını inceliyor
Suriyeliler, Rakka'ya yönelik hava saldırıları sonucu tahrip olan binaların enkazını inceliyor

Suriye’de hükümet, Amerika önderliğindeki koalisyonun Deyrizor ilindeki bir askeri üsse düzenlediği hava saldırısı sonucunda en az 3 Suriye askerinin öldüğünü, 13’ünün de yaralandığını duyurdu. Koalisyon ise bölgede herhangi bir hedefin vurulmadığını açıkladı

Suriye Dışişleri Bakanlığı olayı “alçakça bir saldırı” olarak nitelendirdi ve BM Güvenlik Konseyi ve BM Genel Sekreteri Bak Ki-moon’a konuya ilişkin bir mektup yollayarak, bu tür olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

Merkezi İngiltere’de olan Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü de saldırıyı doğruladı ve ölü sayısının dört olduğunu belirtti.

Koalisyon, haftasonunda dört hava saldırısı düzenlendiğini, bu saldırıların da Deyrizor ilinde, askeri üsten 55 km uzaktaki petrol kuyularını hedef aldığını açıkladı.

Koalisyon güçleri, açıklamada, bölgede herhangi bir araç ya da personelin hedef alınmadığını, hedef noktalarda Suriye askerlerinin olduğu konusunda bir bilgilerinin bulunmadığını belirtti.

Koalisyon, hedef dışı ikincil zararlarla ilgili iddiaları ciddiye aldıklarını belirtti ve bu tür her iddianın araştırılacağını açıkladı.

Haftasonu düzenlenen bombardıman, geçen hafta içinde Deyrizor bölgesinde yapılan 20’den fazla saldırıdan biriydi. Koalisyon, IŞİD’e mali kaynak oluşturan petrol havzalarını hedef alıyor.

Suriye’nin doğusundaki Deyrizor bölgesi, IŞİD’in başkent olarak kullandığı Rakka ve örgütün Irak’ın kuzeyinde elinde tuttuğu bölgenin arasında yer alıyor.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG