Erişilebilirlik

Suriye Ordusu Humus'ta İlerliyor


Humus'ta çatışmalarda tahrip olan binalar
Humus'ta çatışmalarda tahrip olan binalar
Savaş uçakları tarafından desteklenen Suriye birliklerinin isyancıları çıkartmak için Humus kentindeki Sünni mahallelerine karşı saldırıya geçtiği bildiriliyor.

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü hükümet kuvvetlerinin kentin merkezindeki Vadi el-Sayih mahallesinin büyük bölümünü ele geçirdiğini haber verdi.
Örgüt, Suriye ordusunun Humus’un Sünni mahallerini ele geçirmesi halinde mezhep çatışmalarının şiddetleneceği uyarısında bulundu.

Suriye’nin üçüncü büyük kenti olan Humus güneyde Şam kuzeyde ise Halep arasında yer alıyor ve büyük stratejik önem sahip bulunuyor.
Suriye ordusunun Humus’u geri alması halinde Esad hükümeti Şam’dan Akdenize kadar uzanan bölgeyi kontrol altına alarak kıyıdaki Alevi yerleşim bölgeleriyle bağlantı kuracak ve isyancı güçleri bölecek.

ABD isyancıları silahlandırma eğiliminde

Başkan Obama’nın Suriyeli isyancıları silahlandırmayı düşündüğü bildiriliyor.
Amerika, silahların terörist grupların eline geçebileceği kaygısıyla daha önce isyancılara silah sağlamaya karşı çıkmıştı.

Beyaz Saray’dan üst düzey yetkililer Obama’nın henüz kesin bir karara varmadığını, ancak Amerika’nın isyancılara sağladığı yardımı nasıl arttırabileceği konusunda ulusal güvenlik ekibine danıştığını bildiriyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG