Erişilebilirlik

Suriye Ordusu Saldırılarını Arttırdı


Suriye’de muhalif güçler, BM gözlemcilerinin çalışmalarını askıya almasından bir gün sonra hükümet kuvvetlerinin Humus’a saldırılarını arttırdığını bildirdi.

Muhalefetin yayınladığı yeni bir videoda Humus yoğun top ateşine tutulduğu görülüyor. Top ateşi sonucu kentde en az 11 kişini öldüğü önesürüldü.

Muhalefet Cumartesi günü de ülke çapında çıkan çatışmalarda en az 50 kişinin öldüğünü ileri sürdü.

Suriye’de artan şiddet olayları Birleşmiş Milletler gözlemci grubunun ülkedeki faaliyetlerini askıya almasına yol açtı.

Suriye’deki gözlemci heyetinin başkanı Norveçli Tümgeneral Robert Mood son on gündür ülkede çatışmaların arttığını ve uygun gördüğü zamanda faaliyetlerine yeniden başlayacaklarını açıkladı.

BM, Suriye ordusuyla direnişçiler arasındaki ateşkesi izlemek amacıyla bu ülkeye 300 silahsız barış gücü gözlemcisi göndermişti. Ateşkes hiçbir zaman uygulanmadı.

Bu arada Suriye muhalefetinin temsilcileri de İstanbul’daki toplantılarına devam ediyor. Suriye Ulusal Konseyi’nden Bassam İmadi, gözlemcilerin görevlerini askıya alma kararlarının kendisini şaşırtmadığını söyledi.

Birleşmiş Milletler’in Lübnan’daki geçici kuvvetlerinin eski sözcüsü Timur Göksel ise, askıya alma kararının BM’nin Suriye’yi tamamen terk ettiği anlamına gelmediğini belirtti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG