Erişilebilirlik

Suriye Ordusu Yine Hama'ya Girdi


Suriye Ordusu Yine Hama'ya Girdi
Suriye Ordusu Yine Hama'ya Girdi

Suriye birliklerinin tank desteğinde Hama’ya girdikleri ve ayaklanma liderlerini tutukladıkları bildiriliyor.

İnsan hakları gruplarına göre yüzlerce asker kentin dış mahallelerinde bindikleri kamyonlardan çıkarak el-Kusur ve ve el-Hamidiye mahallelerinde arama yapmaya başladı. Askerler, ev sakinlerinden hükümet karşıtı gösterilere katılan kişileri isim vererek teslim etmelerini istedi.

Hama’daki hükümet karşıtı eylemciler yer yer silah sesleri duyulduğunu bildirdi. Kaç kişinin tutuklandığı bilinmiyor.

Suriye kuvvetleri, aybaşında en büyük protesto gösterilerene sahne olan Hama’dan bir hafta süren kuşatmadan sonra çekilmişti.

Buarada merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan hakları Gözlem Örgütü, Ramazan ayında 360 sivil ve 113 asker ve polisin öldüğünü bildirdi

Amerika, öncekigün yaptırım uygulanan Suriyeli yetkililere Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Suriye’nin Beyrut Büyükelçisi Ali Abdül Kerim Ali ve Beşar Esat’ın danışmanı Bouthayna Şaban’ı da ekledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, bu kişilerin Devlet Başkanı Beşar Esat’ın halkına uyguladığı vahşette rolü olduklarını söyledi.

Öte yandan Uluslararası Af Örgütü, 5 aydır devam eden gösteriler sırasında aralarında 10 çocuğun da bulunduğu 88 kişinin gözaltında iken öldüğünü açıkladı. Bu kişilerden 52’sinin işkence sonucu öldüğü sanılıyor.

Esat rejimi en az 2 bin 200 kişinin ölümünden, militan grupları ve çeteleri sorumlu tutuyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG