Erişilebilirlik

Suriye'de Şiddet Durmuyor


Humus'ta dünkü yürüyüş sırasında çok sayıda kişi de yaralandı
Humus'ta dünkü yürüyüş sırasında çok sayıda kişi de yaralandı

Suriye kuvvetlerinin, yabancı gözlemciler başka yerlerde inceleme yaparken Hama’da göstericilere ateş açtığı bildiriliyor.

İnsan hakları grupları Hama’daki şiddet olaylarında en az sekiz kişinin öldüğünü önesürdü

Bu arada, Suriye'yi ziyaret eden Arap Birliği gözlemciler heyeti Başkanı Sudanlı Orgeneral Mustafa el Dabi Humus'ta durumun genelde iyi olduğunu söyledi.

Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü ise Humus’ta Salı günkü gösterilerde altı kişinin öldüğünü bildirmişti.

İnsan hakları derneklerine göre hükümet gösterilerde tutuklanan kişileri Arap Birliği gözlemcilerinden saklamak için askeri cezaevlerine nakletti.

İnsan Hakları Gözlem ve Arap Birliği, Beşar Esat rejiminden, gözlemcilerin askeri cezaevlerindeki tutuklularla görüşmelerine izin vermesini talep etti.

Yerli ve yabancı insan hakları eylemcileri tutuklularla görüşmek isterken, hükümet gösteriler sırasında tutuklanan kişilerden 755’inin serbest bırakıldığını açıkladı. Devlet haber ajansına göre salıverilenler şiddet eylemlerine karışmayan kişiler.

Suriye’nin Arap Birliği anlaşmasına uyup uymadığını incelemek için 50 gözlemci ve 10 Arap Birliği yetkilisi Salı günü Suriye’ye gitmişti.

Birleşmiş Milletler, 9 aydır süren gösterilerde çoğu polis ve askerler tarafından olmak üzere en az 5,000 kişinin öldürüldüğünü tahmin ediyor.

Beşar Esat rejimi ise can kayıplarından ne olduğu belirsiz terörist örgütleri sorumlu tutuyor ve ölenlerden 2,000’ninin güvenlik personeli olduğunu iddia ediyor.


STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG