Erişilebilirlik

Suriye Uçakları Filistin kampını Bombaladı


Şam yakınlarındaki bir askeri akademiyi kuşatan islamcı militanlar
Şam yakınlarındaki bir askeri akademiyi kuşatan islamcı militanlar
Suriyeli muhalif eylemciler savaş uçaklarının Şam’ın dışındaki Yarmuk Filistin mülteci kampını bombaladığını, en az sekiz kişiyi öldürdüğünü bildirdi.

Eylemcilere göre 11 Mart 2001’da ayaklanma başladığından beri Suriye uçakları ilk kez bir Filistin mültecini bombalıyor. Ölenlerden bazılarının camide bulundukları sırada bir füzenin isabet etmesi sonucu hayatlarını kaybettiği haber verildi.
Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütüne göre hava saldırısından sonra Esad yanlısı ve karşıtı Filistinli gruplar arasında çatışma çıktı.

Öteyandan İslamcı bir grup Halep yakınlarında günlerdir süren çatışmalardan sonra bir askeri akademiyi ele geçirdiğini bildirdi.
Tevhid tugayı adlı grup internet sitesine militanları akademi çevresinde çatışan gösteren bir video yayınladı.

Avrupa Birliği Başkanı, Cuma günü Esad rejimini devirmeye çalışan Suriyeli isyancılara yardım için her seçeneğin değerlendirildiğini söylemişti,
Brüksel’de AB zirvesinin ardından açıklama yapan Herman Van Rompuy, ayrıca Beşar Esad’a görevi bırakma ve Suriye’de gerçek bir siyasi süreç başlatma çağrısında bulunmuştu.
Brüksel’den gelen haberlere göre Rompuy’un açıklaması, AB’nin Suriyeli isyancılara silah dışı teçhizat, hatta silah sağlayabileceğine işaret ediyor.

Aynı gün Rusya dışişleri bakanlığından yapılan açıklamada Moskova’nın Suriye politikasında bir değişiklik olmadığı bildirildi. Bakanlık bu açıklamayı, bakan yardımcısı Mikail Bagdanov’un Suriye’de muhaliflerin Beşar Esad’a karşı mücadeleyi kazanabileceğini söylemesinin üzerine yaptı.
Rus medyasına göre Mihail Bogdanov Esad’ın Suriye’de giderek kontrolü kaybettiğini, muhalif direnişçilerin zafer kazanmasının olasılık dışı olmadığını söylemiş, bu sözler Şam hükümetinin en güçlü müttefiklerinden Rusya’nın Esad rejiminin iki yıldır süren çatışmalardan sonra dağılmaya başladığını kabul etmesi olarak algılanmıştı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG