Erişilebilirlik

Suriye Uçakları Liseyi Bombaladı


İsyancıların elindeki Rakka kenti üzerinde uçan bir Suriye savaş uçağı
İsyancıların elindeki Rakka kenti üzerinde uçan bir Suriye savaş uçağı
Suriye hükümet kuvvetlerinin kuzeyde isyancıların elindeki bir kente düzenlediği hava saldırısında bir lisenin vurulduğu, çoğu öğrenci en az 12 kişinin öldüğü bildiriliyor.

Haberi veren Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü, Rakka kentindeki okulda yaralananların bazılarının durumunun ağır olduğunu bu yüzden ölü sayısının artabileceğini önesürdü.
Suriye savaş uçakları Mart’ta kentin isyancıların eline geçmesinden bu yana Rakka’yı sürekli bombalıyor.

Gözlem örgütü ayrıca isyancıların Şam’ın varoşlarındaki Kalamun bölgesinde geceyarısı düzenledikleri bakında 19 Suriye askerini öldürdüğünü de bildirdi.

Öteyandan BM denetçileri, 21 Ağustos’ta Şam yakınlarında düzenlenen kimyasal saldırının ardından Suriye’de yedi ayrı kimyasal ve biyolojik saldırı daha düzenlendiği iddialarını araştırmaya devam ediyor.
İddia edilen saldırılardan üçünün Şam civarında düzenlendiği belirtiliyor.
Şam’da açıklama yapan Birleşmiş Milletler sözcüsü, denetçilerin incelemelerini Pazartesi günü tamamlayacaklarını ve raporlarını da Ekim ayı sonuna yetiştireceklerini bildirdi.

Birleşmiş Milletler daha önce 21 Ağustos’ta yapılan saldırıda öldürücü sarin gazı kullanıldığını doğrulamıştı. Amerika, BM’nin son çıkardığı raporun bu saldırıdan, Esat rejimine bağlı güçlerin sorumlu olduğunu gösterdiğini savunuyor. Beşar Esat yönetimi o saldırıdan kendilerinin sorumlu olmadığını iddia ediyor.
BM ise o raporunda kimseyi suçlamamıştı.

BM denetçileri şimdi de 22 ve 24 Ağustos tarihlerinde Şam’ın iç bölgeleri ve doğusunda bulunan Bahariye ve Cabar, 25 Ağustos’ta da yine başkentin güneybatısında bulunan Eşrefiye Sahnaya’da yapıldığı iddia edilen saldırıları doğrulamaya çalışacak.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG