Erişilebilirlik

7 Suriye Askeri Öldürüldü


7 Suriye Askeri Öldürüldü
7 Suriye Askeri Öldürüldü

Suriye’de isyancı askerlerin hükümet kuvvetlerini pusuya düşürerek biri yüksek rütbeli subay 7 askeri öldürdüğü bildiriliyor.

İnsan hakları grupları isyancı askerlerin daha önce 11 sivilin ölümüyle sonuçlanan baskına misilleme olarak Suriye birliğine saldırdıklarını açıkladı.

Merkezi Londra’daki Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, her iki olayın da Türk sınırındaki İdlib kenti civarında meydana geldiğini bildirdi.

Bu arada Suriye resmi haber ajansı SANA sınır birliklerinin Türkiye’den sızmaya çalışan 15 kişilik bir “ terörist” grupla çatıştığını, ikisini öldürdüğünü bildirdi.

Bugüne kadar 7 bin 500 Suriyeli Türkiye’ye sığınmış bulunuyor.

BM İnsan Hakları Dairesi başkanı Neavi Pillay Pazartesi günü çeşitli kaynaklardan edindiği bilgilere göre Suriye’de Mart ayından beri çatışmalarda ölenlerin sayısının 5 bini geçtiğini açıkladı.

Pillay bu açıklamayı New York’ta BM Güvenlik Konseyi temsilcileriyle görüşmesinden sonra yaparken Humus kentine heran büyük bir saldırı düzenlenebileceği uyarısında bulundu. Muhalif liderler, Şam hükümetiini Humus’daki rejim karşıtlarına silahlarını ve isyancı askerleri teslim etmeleri için 72 saat süre tanımış aksi halde Suriye ordusunun kenti bombalayacağını bildirdiğini açıklamıştı.


XS
SM
MD
LG