Erişilebilirlik

Suriyeli Eylemciler Şam'da Toplantı Düzenleyecek


Toplantıda aylardır süren ayaklanmaları durdurmanın yolları ve ülkeyi barışçı demokratik sisteme taşıyacak girişimler ele alınacak
Toplantıda aylardır süren ayaklanmaları durdurmanın yolları ve ülkeyi barışçı demokratik sisteme taşıyacak girişimler ele alınacak

Aralarında önde gelen muhalefet üyelerinin de bulunduğu 150’nin üzerinde Suriyeli aydın, demokrasi ve insan hakları eylemcisi, aylardır süren ayaklanmaları durdurmanın yolları ve ülkeyi barışçı demokratik sisteme taşıyacak girişimleri görüşmek üzere bugün Şam’da bir araya gelecek.

Toplantıya devletle ya da siyasi partilerle ilişkisi olmayan, tamamen bağımsız kişilerin katılacağı açıklandı. Bu tarz bir toplantı demokrasi yanlısı gösteri ve ayaklanmaların başlamasından bu yana ilk kez düzenleniyor.

Toplantıya katılmayı reddeden bazı muhalefet grupları, Esad rejiminin kendisine meşruiyet kazandırmak için bu toplantıya izin verdiğini savunuyor. Genç bir eylemci, toplantıda alınacak kararların göstericileri bağlamayacağını söyledi.

Suriyeli yetkiler toplantıya yeşil ışık yaktı ve engellemek için bir girişimde bulunmadı.

Öte yandan insan hakları grupları, güvenlik kuvvetlerinin Şam’ın güneyindeki El Kasva’da bir cenazeye katılan kalabalığa ateş açtığını ve iki kişiyi öldürdüğünü açıkladı. Cumartesi günü düzenlenen cenaze, eylemcilerin geniş katılımıyla protesto gösterisine dönüştü.

STÜDYO VOA

ABD'den İsrail'e 1 milyar dolarlık silah yardımı planı - 15 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG