Erişilebilirlik

Kosova Başbakanı Taçi: 'Tarihi Zafer'


Kosova Başbakanı Taçi: 'Tarihi Zafer'
Kosova Başbakanı Taçi: 'Tarihi Zafer'

Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Uluslararası Adalet Divanı Kosova kararını “tarihi bir zafer” olarak niteledi. Adalet Divanı, Kosova’nın bağımsızlık ilanının uluslararası hukuku ihlal etmediğine karar vermişti.

Amerika’nın Sesi Arnavutça yayın bölümünün sorularını yanıtlayan Taçi bunun sadece Kosova için değil tüm bölge için zafer olduğunu belirtti. Başbakanı Taçi, “Uluslararası Adalet Divanı kararının Kosova’nın bağımsızlığının yasal olduğunu ve uluslararası hukukun ihlali olmadığını gösterdiğini” söyledi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı da Uluslararası Adalet Divanı’nın kararını desteklediğini açıkladı. Bağlayıcı olmayan kararın ardından Kosova’yı tanıyan ülke sayısının artması bekleniyor. Karar başkent Priştine’de sokaklarda kutlandı.

Davayı açan Sırbistan’ın Cumhurbaşkanı Boris Tadiç ise kararın ülkesi için çok zor olduğunu belirtti ve Kosova’yı geri almak için tüm yasal ve barışçı yolları zorlayacaklarını söyledi.

Amerika ve Türkiye’yle birlikte aralarında 20’yi aşkın Avrupa Birliği üyesinin de bulunduğu 69 ülke, Kosova’nın bağımsızlığını tanımış bulunuyor.

Sırbistan ve geleneksel müttefiki Rusya, Kosova’nın bağımsızlığına şiddetle karşı çıkıyor.

Amerika’nın Sesi’ne mülakat veren Taçi hükümetinin yolsuzluğa tahammül etmeyeceğini de söyledi.

STÜDYO VOA

ABD Ordusu, Gazze açıklarında geçici iskeleyi kurdu - 16 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG