Erişilebilirlik

Taleban Kız Öğrenciye Saldırıyı Savundu


Taleban, Pakistanlı kız öğrenciye düzenlenen silahlı saldırının haklı olduğunu savundu.

Malala Yusufzai’yi “Batı casusu” olarak tanımlayan örgüt sözcüleri Taleban’a karşı çıktığı ve Başkan Barack Obama’yı övdüğü için vurulduğunu söyledi.

Taleban tarafından vurularak yaralanan 14 yaşındaki genç kız tedavi için İngiltere’ye götürülmüş ve Queen Elizabeth hastanesine yatırılmıştı.
Pakistan Ordusu’ndan yapılan açıklamaya göre doktorlardan oluşan bir heyet Malala Yusufzai’nin, ciddi yara alan çocuklara çok yönlü tedavi sağlama kapasitesine sahip olduğu için İngiltere’ye nakledilmesini tavsiye etti. Yusufzai, Pakistan’ın Peşaver ve Rawalpindi kentlerindeki askeri hastanelerde tedavi ediliyordu.

Queen Elizabeth hastanesi sözcüsü, yoğun bakımdaki Yusufzai’nin sağlık durumunun istikrarlı olduğunu ve iyileşme şansı bulunduğunu açıkladı.

Bu arada İngiliz polisi, hastaneye Yusufzai’yi ziyarete ggelen bazı kişilerin tutuklandığı haberlerini yalanladı. Polis tutuklama olmadığını ancak kendilerinin Yusufzai’nin akrabası olduklarını iddia eden bazı kişilere ziyaret izni verilmediğini bildirdi.

9 Ekim’de Swat Vadisi’ndeki okulundan çıkarken bir Taleban militanı tarafından vurularak başı ve boynundan yaralanan Yusufzai’nin geçirdiği travmanın fiziksel ve psikolojik etkilerini aşması için uzun süreli tedavi ve rehabilitasyona ihtiyacı olduğu bildiriliyor.

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestoları büyüyor, öğrenciler kampüs binasını işgal etti – 30 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG