Erişilebilirlik

Taleban Bir Kez Daha Saldırdı 32 Ölü


Taleban son dönemde özellike güvenlik noktalarına hedef alıyor
Taleban son dönemde özellike güvenlik noktalarına hedef alıyor

Taleban, Afganistan’da 4 ayrı bölgede kontrol noktalarına saldırdı. Saldırılarda 32 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği açıklandı. Ölenler polis ve hükümete destek veren milis güçlerin elemanları.

17 yıldır savaşın devam ettiği ülkede Taleban son dönemde saldırılarını arttırırken Amerika ordusu ve müttefik kuvvetlere bağlı güçlerle Afgan güvenlik güçleri de Taleban güçlerine operasyonları sürdürüyor. Bu kış bölgede çatışmaların yeniden alevlendiği bir dönem oldu.

Karşılıklı saldırılar devam ederken bir yandan da barış çabaları sürüyor. Amerika’nın Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad bu hafta Taleban temsilcilerinin de katılımıyla üç tur görüşme gerçekleştirdi.

Taleban’ın düzenlediği son saldırılar kuzeyde Kunduz, Baglan, Takhar ve batıda da Bagdis’te yaşandı.

Kunduz’daki Kala-e-Zal bölgesi yöneticisi Ahmed Fehim Karluk yaptığı açıklamada kalabalık bir grup Taleban üyelerinin güvenlik noktasına saldırdığını olayda 10 asker ve 11 polisin hayatını kaybettiğini söyledi.

Karluk, çıkan çatışmada 25 Taleban üyesinin de öldürüldüğünü açıkladı.

Baglan ve Takhar bölgelerinde de Taleban düzenlediği saldırıda hükümet yanlısı 16 milis öldürdü. Yetkililer bu saldırıda da Taleban’ın ağır kayıp verdiğini söyledi ancak detaylı bilgi paylaşmadı.

Bagdis şehri Vali Sözcüsü de bölgede yaşanan saldırıda, 6 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini, 10’unun da yaralandığını duyurdu.

Taleban Sözcüsü Zabihullah Mujahid, yaptığı açıklamada saldırılarına sorumluluğunu üstlendi. Sözcü saldırılar neticesinde çok sayıda güvenlik görevlisinin öldürdüklerini silah mühimmata da el koyduklarını iddia etti.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG