Erişilebilirlik

Tepkilere Karşın İstifa Etmeyen Paşinyan'dan Eylem Planı


Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan

Azerbaycan’la Ermenistan arasında 27 Eylül’de başlayan çatışmaların Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’da işgal altındaki topraklardan çekilmesini öngören anlaşmayla sonuçlanması, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ı tepkilerin odağına oturtmuştu. Paşinyan, muhalefetin ve sokağa çıkan göstericilerin taleplerine karşın istifa etmeyeceğinin sinyalini verirken önümüzdeki 6 ay için eylem planı açıkladı.

Ermenistan Başbakanı Facebook sayfasından paylaştığı mesajında, yaşananların tüm sorumluluğunu kabul ettiğini, ancak ülkede istikrarın ve güvenliğin sağlanmasından da kendisinin sorumlu olduğunu dile getirdi. Paşinyan, bu çerçevede 15 maddelik bir plan açıkladı.

Bu maddeler arasında Minsk Grubu'yla görüşmelere başlanarak Dağlık Karabağ’da Ermenistan kontrolundaki bölgelere halkın geri dönebilmesi de bulunuyor.

Plan uyarınca devletin evlerine geri dönecek olanlara evlerini yeniden inşa edebilmeleri için mali yardım sağlaması da öngörülüyor.

Paşinyan; askeri reform, seçim kanununda değişiklik, Corona virüsü salgını ve ekonomik sorunlarla mücadele konularında yapılacakları da planında listeliyor.

Paşinyan, önümüzdeki yıl Haziran ayında da planın uygulanması konusunda halka bir rapor sunma taahhüdünde bulunuyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG