Erişilebilirlik

Teşekkür Almayan Trump’tan Sert Mesajlar


Başkan Donald Trump, Şükran Günü tatiline yine çok konuşulacak sosyal medya paylaşımlarıyla başladı. Trump, Çin’de hırsızlık yaparken yakalanan ABD’li basketbol oyuncusunun babası için “nankör aptal” dedi.

Florida’daki yazlığında tatilde olan Başkan Trump, sabaha karşı Twitter’dan attığı mesajlarda basketbol oyuncusu LiAngelo Ball’un babası LaVar Ball’u hedef aldı. Çin’de bir maç için bulunan ve bir dükkanda hırsızlık yapmakla suçlanan üç ABD’li oyuncunun salıverilmesine aracı olduğunu yazan Trump, LiAngelo Ball’un bunu görmezden geldiğini savundu.

Trump, “Beyaz Saray değil, Dışişleri Bakanlığı değil, baba LaVar’ın Çin’deki sözde tanıdıkları da değil, oğlunun uzun hapis cezalarına çarptırılmasını BEN ÖNLEDİM” diye yazdı.

Trump mesajlarına, “Ne kötü. LaVar Don King’in fakir bir versiyonu. Tabi saçsız haliyle” diye yazdı. Boks sunucusu Don King cinayetten suçlu bulunmuştu. Trump, King’i ‘olağanüstü bir kişi’ olarak tanımlıyordu.

Trump’ın mesajları bunlarla da sınırlı kalmadı. ABD Başkanı, “Ben müdahale etmeseydim Lavar Ball gelecek 5-10 yıl Şükran Günü’nü oğlunla birlikte Çin’de geçirecektin, üstelik size destekleyecek bir NBA anlaşması da olmadan. Ama unutma LaVar, hırsızlık ufak bir şey DEĞİL. Büyük bir olay, özellikle de Çin’de” diye yazdı.

Trump takipçilerinden gelen mesajları da kendi hesabından paylaştı. Bir mesajda, “Nankörlük hiç olmamalı. Eğer birinin oğlunu hapisten kurtarıyorsan, sana minnet duymalı. Nokta. Eğer Hillary Clinton benim çocuğumu kurtarsaydı, kadından nefret etsem de müteşekkir olurdum” ifadesi dikkat çekti.

California Üniversitesi Los Angeles basketbol takımından LiAngelo Ball ve iki oyuncu, Trump’ın Çin gezisi sırasında serbest bırakılmıştı. Trump, konuyu Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’le görüştüğünü açıklamıştı.

ABD Başkanı daha önce de LaVar Ball kamu önünde kendisine teşekkür etmediği için, tüm oyuncuları hapiste bırakması gerektiğini söylemişti.

LaVar Ball, Trump’ın müdahil olduğu sözlerine birçok defa karşı çıkmış, CNN’e yaptığı son açıklamada da “Eğer yardımcı olduğunu hissettiğim kimse varsa da, herkese teşekkür ederek etrafta dolanamam” demişti.

LaVar Ball’un büyük oğlu Lonzo, NBA takımlarından Los Angeles Lakers’ta top sürüyor. Hırsızlıkla suçlanan LiAngelo Ball ve iki oyuncu ise takımlarından uzaklaştırıldı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG