Erişilebilirlik

Tikrit'te IŞİD'in Bıraktığı Bombalar Temizleniyor


Irak Başbakanı Haydar el-Abadi geri alınan Tikrit'te kenti dolaşırken
Irak Başbakanı Haydar el-Abadi geri alınan Tikrit'te kenti dolaşırken

Bomba temizleme çalışmaları sürerken Amerika Savunma Bakanlığı Pentagon, Irak kuvvetlerinin kent merkezini ve ana hükümet binalarını kontrol ettiğini, ancak birkaç yüz militanın yer yer direnmeye devam ettiğini açıkladı

Irak’ın Tikrit’de zafer ilan etmesinden bir gün sonra Iraklı bomba uzmanları kentdeki yol kenarına yerleştirilen bombaları ve diğer patlayıcı cihazları temizlemeye başladı.

Bir bomba uzmanı istihkam ekibinin kent merkezini Tikrit Üniversitesine bağlayan yolu tümüyle güvence altına açıkladı.

Çarşamba günü kenti ziyaret eden Irak Başbakanı Haydar el-Abadi Tikrit’in IŞİD’den geri alınmasını “tarihi bir dönüm noktası” olarak tanımladı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Irak kuvvetlerinin kent merkezini ve ana hükümet binalarını kontrol ettiğini ancak birkaç yüz militanın yer yer direnmeye devam ettiğini açıkladı.

Görgü tanıkları keskin nişancıların damlarda gizlendiklerini söylerken Iraklı askeri yetkililer IŞİD’in kentin dörtbir yanında binaların içine bubi tuzakları bıraktığını bildiriyor.
Irak komandoları, geçen hafta ABD liderliğindeki koalisyon hava saldırılarının kent içindeki IŞİD mevzilerini tahrip etmesinin ardından kent merkezine doğru ilerlemeye başlamıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG