Erişilebilirlik

Trump: "Salı Günü Tutuklanacağım"


Eski ABD Başkanı Donald Trump
Eski ABD Başkanı Donald Trump

Eski ABD Başkanı Donald Trump, kendisine ait sosyal medya platformu Truth Social üzerinden bir açıklama yayımladı ve kendisinin Salı günü tutuklanabileceğini iddia etti. Trump, takipçilerine protesto çağrısı da yaptı.

Trump: "Salı Günü Tutuklanacağım"
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00


Eski ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social isimli kendisine ait sosyal medya platformundan uzun bir açıklama paylaştı. Daha önce Twitter’da da yaptığı gibi büyük harflerle yazdığı mesajında Trump, “Ülkemiz şu anda üçüncü dünya ülkesi durumunda ve ölüyor. Amerikan rüyası öldü. Radikal solcu anarşistler başkanlık seçimimizi ve onunla birlikte ülkemizin kalbini çaldılar. Amerikanın vatanseverleri tutuklandı, hayvanlar gibi tutuldular. Bu esnada solcu çetelerin sokaklarda, caddelerde öldürmelerine yakıp yıkmalarına ceza olmaksızın izin verildi. Milyonlarca kişi açık sınırlarımızından içeri akıyor çoğu da hapishaneler ya da akıl hastanelerinden geliyorlar. Suç ve enflasyon yaşam biçimimizi yok ediyor” şeklinde ifadeler kullandı.

Donald Trump mesajının devamında da hakkında soruşturma yürüten Manhattan Bölge Savcılığı hakkında ağır ifadeler kullandı. Trump “Şimdi de başındaki kişi George Soros tarafından finanse edilen, şiddet suçlarında yeni rekorlar kırılmasına müsaade eden yolsuzluk içinde ve son derece siyasi Manhattan Bölge Savcılık Bürosu’ndan gelen yasadışı yeni sızıntılar gösteriyor ki; herhangi bir suç kanıtlanamayınca eski ve tamamen çürütülmüş masallar üzerinden Cumhuriyetçilerin açık ara önde başkan adayını önümüzdeki hafta Salı günü tutuklayacaklar. Protesto edin, ulusumuzu geri alalım” mesajını paylaştı.

Donald Trump daha sonra paylaştığı bir mesajında da isim vermeden ABD Başkanı Joe Biden hakkında “yaşadığının dahi farkında olmayan ve etrafı şeytanlarla çevrilmiş bir politikacı” tanımlamasını yaptı. Trump, ABD’nin bu yönetim tarafından bir dünya savaşına sürüklendiğini iddia etti.

Donald Trump hakkındaki hangi soruşturmadan dolayı tutuklanmayı beklediğine dairse bir bilgi paylaşmadı. Trump hakkında, aralarında gizli belgeleri teslim etmemek ve eski bir yetişkin filmleri yıldızına, seçimler öncesi 130 bin dolar sus payı vermek gibi iddiaların olduğu davalar bulunuyor.

  • 16x9 Image

    Mehmet Sümer

    Mehmet Sümer, CNN Türk, Haber Türk ve TRT kanallarında haber spikeri, dış haberler muhabiri ve savaş muhabiri olarak çalıştı. TRT Bağdat Temsilciliği ve New York Temsilciliği görevlerinde bulundu. Irak, Ukrayna, Mısır ve Suriye iç savaş ve karışıklıkları başta olmak üzere dünyanın birçok noktasından canlı yayınlar, haber ve röportajlar yaptı. 2016 Aralık ayından bu yana Amerika'nın Sesi kadrosunda görev yapıyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG