Erişilebilirlik

Trump'tan YouTube ve Facebook'ta 2 Yıl Sonra İlk Paylaşım


YouTube eski ABD Başkanı Donald Trump’ın kanalındaki kısıtlamaları kaldırdığını açıkladı. 6 Ocak 2021’deki Kongre saldırısından sonra sosyal medya platformu YouTube Trump’ın kanalını askıya almıştı.

2024’teki başkanlık seçimi için adaylığını açıklayan Trump, şimdi siyasi bağış toplamak ve destekçilerine erişmek için önemli araçlara sahip. YouTube sınırlamasının kaldırılmasıyla birlikte Trump, üç büyük sosyal medya platformundaki 146 milyon takipçisine ulaşabilecek.

Youtube, Trump’ın kanalındaki sınırlamayı kaldırmasıyla ilgili Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Seçimlerin yaklaştığı bir sırada, gerçek dünyadaki şiddet konusunda devam eden riskleri dikkatle değerlendirirken, bir yandan da seçmenlerin önde gelen adaylardan eşit şekilde haber alma şansı arasında denge kuruyoruz" ifadelerini kullandı.

Trump'tan 2 yıl sonra YouTube ve Facebook'ta paylaşım

Eski Başkan Donald Trump, destekçilerinin Kongre'yi basmasının ardından hesabının askıya alındığı YouTube ve Facebook'a yeniden dönmesinin ardından bugün bir paylaşım yaptı.

Eski seçim konuşmalarından alındığı anlaşılan ve "GERİ DÖNDÜM" başlığını taşıyan videoda Trump, "Beklettiğim için üzgünüm. Karmaşık işler" diyor.

Bugün sınırlamanın kaldırılmasının ardından bazı kullanıcıların Trump'ın iki yıl önce yayınladığı son YouTube videosunun altına yorum yaptıkları da görüldü.

Meta, bu yılın başlarında Trump'ın Facebook ve Instagram hesaplarını tekrar açarken, eski başkanın Twitter hesabı da geçen Kasım’da platformun yeni sahibi Elon Musk tarafından kullanıma açıldı.

Video paylaşım platformu YouTube, 2021’de Trump destekçilerinin Kongre’de Joe Biden’ın başkanlığının onaylandığı oturum sırasında binaya baskın düzenlemesinin ardından şiddeti özendirme politikasını ihlal ettiği gerekçesiyle Trump’ın hesabını kaldırmıştı.

Trump hakkında iddianame olasılığı

Manhattan Bölge Savcılığı’nın Trump hakkında iddianame açıklamasının beklendiği bir dönemde eski başkan, 2016 seçimlerinde yoğun bir şekilde kullandığı sosyal medya hesaplarına yeniden erişim kazandı. Trump ve destekçileri, savcılığın suçlamalarının siyasi güdümlü olduğunu söylüyor.

Hesabına yeniden erişim kazandığı Twitter'da ise henüz bir paylaşımda bulunmayan Trump, 2021'in sonlarında kurduğu ve yaklaşık 5 milyon takipçiye sahip olduğu Truth Social platformunu kullanmaya devam ediyor.

Trump'ın YouTube ve diğer platformlara dönmesine karşı çıkanlar, eski başkanın Truth Social'daki mesajlarını, hesaplarının askıya alınmasına neden olan risklerin hala varolduğunun kanıtı olarak gösteriyor.

Trump ayrıca, New York eyaletinin açtığı 250 milyon dolarlık bir sivil dolandırıcılık davasıyla karşı karşıya.

Davada, Trump’ın bankalar ve sigortacılardan daha iyi şartlar elde etmek için iki yüzden fazla varlık değerlendirmesini ve net servetini manipüle eden on yıllık bir planın olduğu iddia ediliyor. Trump davayı ‘cadı avı’ olarak nitelendiriyor.

Eski ABD Başkanı, Florida'daki konutunda geçtiğimiz yaz bulunan gizli belgelerle ilgili özel savcı tarafından yürütülen ayrı bir soruşturmayla da karşı karşıya.

CNN ve Washington Post başta olmak üzere çeşitli ABD medya kuruluşlarının internet sitesinde yer alan haberlere göre bu soruşturma kapsamında federal yargıç Trump'ın avukatının büyük jüri önünde ifade vermesini istedi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG