Erişilebilirlik

‘Moskova’da Trump Tower Müzakereleri 2016 Seçimleri Sırasında Devam Etti’


Amerika Başkanı Donald Trump’ın avukatı Rudy Giuliani, Trump’ın Moskova’da Trump Tower inşa edilmesiyle ilgili Ruslar'la müzakerelerin 2016’da Başkanlık seçim kampanyası sırasında da devam ettiğini kaydetti.

Giuliani, NBC’de Meet the Press programına yaptığı açıklamada, “Bizim anladığımız 2016 boyunca devam ettiği” dedi. Giuliani, bununla birlikte tam tarihler konusunda emin olamayacağını söyledi.

Giuliani, görüşmelerin Ekim-Kasım ayına kadar sürmüş olabileceğini kaydetti.

Rudy Giuliani, “Bu süre içinde herhangi bir zaman konuşmuş olabilirler” ifadesini kullandı ve yapım projesinin hiçbir zaman gerçekleşmediğini söyledi. 2016 yılındaCumhuriyetçi Parti’nin başkanlık adayı yarışının ilk zamanlarında Trump sürekli olarak Rusya’yla iş bağlantısının olmadığını belirtiyordu.

Giuliani, Trump’ın eski kişisel avukatı Michael Cohen’in Moskova müzakereleri konusunda Trump’tan daha iyi belleğe sahip olması gerektiğini söyledi. Giuliani, “Onun için daha önemliydi, onun tek göreviydi. Başkan, Amerika Başkanlığı için çabalıyordu. Bir yere varmayan proje için çok fazla konsantrasyon olmamasını beklersiniz” dedi.

Senato İstihbarat Komisyonu kıdemli Demokrat üyesi Senatör Mark Warner ise Trump Tower müzakerelerinin Kasım 2016’ya kadar uzamasının kendisi için büyük haber olduğunu belirtti.

Warner, “Cumhuriyetçi adayın Moskova’da iş yapmaya çalıştığını ve bunun seçime kadar devam etmesi oy kullananların bilmesi gereken belirgin bir gerçek” dedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG