Erişilebilirlik

ABD-Çin Ticaret Anlaşmasını Trump ve Xi İmzalayacak


Amerika Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping düzenlenecek bir törenle ticaret anlaşmasına imza koyacaklar.
Amerika Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping düzenlenecek bir törenle ticaret anlaşmasına imza koyacaklar.

Amerika Başkanı Donald Trump, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’le bu ay bir imza töreni düzenleyerek ticaret anlaşması imzalayacaklarını söyledi.

Trump gazetecilere yaptığı açıklamada, “Evet bir imza töreni yapacağız. Nihayetinde evet bir araya geldiğimizde yapacağız. Anlaşma yapıldı, şu an çevirisi yapılıyor, hızla imzalayacağız çünkü bunun olmasını istiyoruz” dedi.

ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer da 13 Aralık’ta yaptığı açıklamada, iki tarafın temsilcilerinin Ocak ayının ilk haftasında bir araya gelerek anlaşmanın birinci evresine imza koyacaklarını söylemişti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuand da iki ülkenin konuyla ilgili yakın iletişimde olduklarını söyledi. Çin tarafı anlaşmanın detaylarına ilişkin bilgi paylaşmadı detayların ancak imzanın ardından duyurulmasının mümkün olduğunu belirtti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG