Erişilebilirlik

Türkiye Füze Savunma Sistemi İçin Fransa ve İtalya'yla İşbirliğine Gidiyor


Savunma Bakanı Fikri Işık, Rusya’dan alınacak S-400 sistemleri ile ilgili tüm teknik görüşmelerin tamamlandığını söyledi
Savunma Bakanı Fikri Işık, Rusya’dan alınacak S-400 sistemleri ile ilgili tüm teknik görüşmelerin tamamlandığını söyledi

Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin kendi ulusal füze savunma sistemini geliştirmek üzere Fransa ve İtalya ile işbirliğine gidileceğini açıkladı.

“Türkiye’nin acil ihtiyaçlarını S-400 sistemlerini satın alarak çözeceğiz” diyen Işık, Rusya’dan alınacak S-400 sistemleri ile ilgili tüm teknik görüşmelerin tamamlandığını söyledi.

Bir yandan da ulusal hava ve füze savunma sistemleri geliştireceklerini belirten Savunma Bakanı, Fransa ve İtalya ile bir işbirliğine gidileceğini açıkladı ancak ayrıntı paylaşmadı.

1979’da üretilen S-300’lerin geliştirilmiş modeli olan S-400’ler, 30 bin metre irtifaya ve 400 kilometre etkili menzile sahip. Aynı anda altı bataryaya komuta edebilen S-400’lerin her bir ünitesinin 400 milyon dolar olduğu belirtiliyor.

Türkiye-Rusya Arasında S-400 Füze Pazarlığı

2015’te Uzun Menzilli Hava Savunma Sistemleri ihalesinde, ikinci en iyi teklifi veren Fransa-İtalya ortaklığı, SAMP/T füze sistemini üretiyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG