Erişilebilirlik

Türkiye Kaşıkçı Cinayetini Uluslararası Çapta Soruşturacak


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin uluslararası düzeyde soruşturulması için gerekli adımları atmaya hazırlandıklarını açıkladı.

Anadolu Ajansı’nın Pazartesi günü aktardığı habere göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye’nin konuyla ilgili gerekli çalışmaları yaptığını ve gereken adımları yakın bir zamanda atacaklarını söyledi, ancak ayrıntı vermedi.

Suudi Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’a yönelik eleştirileriyle bilinen Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı geçtiğimiz yıl Ekim ayında İstanbul’daki Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda öldürülmüştü.

Suudi Arabistan’da cinayetle ilgili soruşturma kapsamında yürütülen davada aralarında Veliaht Prens Bin Salman’a yakın isimlerin de olduğu 11 kişi hakkında iddianame hazırlandı. Suudi savcılar 5 sanık için idam cezası talep etti.

Riyad’ın soruşturmayla ilgili olarak Türkiye’yle etkili bir işbirliği içine girmediğini savunan Türk yetkililer geçen yılın sonunda soruşturmayı uluslararası düzeyde devam ettirebilmek için Birleşmiş Milletler’e başvuracaklarını belirtmişlerdi. Şu ana kadar Türkiye’den ilgili uluslararası mercilere bu yönde resmi bir talep ulaşmış değil.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG