Erişilebilirlik

Türkiye’nin Desteklediği Gruplar Suriye’nin Kuzeyinde İlerliyor


Türkiye’nin destek verdiği Özgür Suriye Ordusu’nun Suriye’nin kuzeyinde Kürt güçlerin elinde tuttuğu bazı köyleri aldığı belirtiliyor. Bu arada Türk hava operasyonu ve tank ateşinde sivillerin de hayatını kaybettiği iddia ediliyor.

Türkiye Pazar günü Suriye’nin kuzeyini savaş uçakları ile ikinci kez vurdu. Güvenlik kaynakları YPG’nin vurulduğunu belirtiyor.

Anadolu Ajansı’na göre ise Türkiye’nin hava operasyonlarında 25 Kürt “terörist” öldürüldü, kullandıkları 5 bina da yok edildi.

TSK’dan yapılan açıklamada bölgede sivillerin zarar görmemesi için her türlü önlemin alındığı ve en üst düzeyde hassasiyet gösterildiği kaydedildi.

Türkiye’nin desteklediği gruplardan yapılan açıklamada Cerablus’un güneyinde en az 4 köy ve bir kasabanın Kürt güçlerden geri alındığı kaydedildi. Köylerden biri de Amarneh. Amarneh’de çok şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydediliyor.

İçinde Kürt güçlerin de bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri Fırat’ın batısına geçerek Menbiç’i IŞİD’den geri almıştı. Türkiye ve Amerika’nın YPG’nin Fırat’ın doğusuna geçilmesini istemesinin ardından YPG çekildiklerini belirtiyor ancak Suriye Demokratik Güçleri’ne desteklerinden dolayı ne kadar YPG’linin Fırat’ın batısında kaldığı net değil.

Suriye devlet ajansı SANA’ya göre Türkiye’nin top atışı ve hava operasyonlarında 20 sivil yaşamını yitirdi, 50 sivil de yaralandı.

Hedef Menbiç

Türkiye’nin desteklediği gruplardan biri olan Sultan Murad grubunun lideri Albay Ahmed Osman, Reuters’a yaptığı açıklamada Menbiç’e doğru ilerlediklerini ve birkaç gün içinde Menbiç’i almayı umduklarını söyledi.

Osman ayrıca, Türkiye’nin desteklediği grupların IŞİD’i batıya doğru çekilmeye zorladığını kaydetti.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG