Erişilebilirlik

Uçak Kazası Buz Hokeyi Takımını Yok Etti


Yaroslavl'da ölen buz hokeyi takımı için yas tutan Ruslar
Yaroslavl'da ölen buz hokeyi takımı için yas tutan Ruslar

Rusya’nın batısında bir buz hokeyi takımını taşıyan uçağın düşmesi sonucu ölenlerin sayısı 43'e yükseldi.

Kazada Lokomotiv Yaroslavl buz hokeyi takımının biri dışında tüm oyuncuları öldü. Özel uçakta ölenler arasında takımın antrenörleri ve yöneticileri de bulunuyor. Uçuş ekibinden bir personelle birlikte sağ kurtulan oyuncu Aleksander Galimov’un ağır yaralı olduğu bildiriliyor. Bazıları uluslararası alanda iyi tanınan oyuncuların bir kısmı Beyaz Rusya, Kanada, Letonya, Çek Cumhuriyeti ve İsveçliydi.

Acil Durum Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Yak-42 tipi yolcu uçağı Moskova’nın 240 kilometre kuzeydoğusundaki Yaroslavl kentinden havalandıktan hemen sonra düştüğü bildirildi.

Lokomotiv Yaroslavl buz hokeyi takımı, 2011-2012 buz hokeyi sezonunun açılış karşılaşması için Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk’e gidiyordu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de yarın küresel foruma katılmak için uçağın düştüğü Yaroslavl'a gidecek. Foruma, Rusya Devlet Başkanı Dmitry Medvedev de katılıyor.

Rusya’da son zamanlarda meydana gelen uçak kazaları Rus liderlerin ülkenin altyapısını ve güvenlik önlemlerini yeniden gözden geçirmesine yol açıyor.

XS
SM
MD
LG