Erişilebilirlik

Uçak Kazasında Deneyimsiz Pilot Faktörü


Asiana Havayolları, San Francisco Havaalanı’na düşen uçağın pilotunun Boeing 777’lerdeki uçuş tecrübesinin sadece 43 saat olduğunu açıkladı

Asiana Havayolları, San Francisco Havaalanı’na düşen uçağın pilotunun Boeing 777 tipi uçaklar için eğitim aldığını açıkladı. Pilotun 777 tipi bir uçağı ilk kez indirmeye çalıştığı da gelen bilgiler arasında. Diğer uçaklarda 9 bin saatten fazla uçuş tecrübesi olan pilotun 777’lerde sadece 43 saat uçuş tecrübesi olduğu da açıklandı. Uçuş sırasında daha deneyimli olan bir diğer pilot ko-pilot ve eğitimci olarak bulunuyordu.

Asiana Havayolları, Güney Kore’ye ait.

Amerikalı yetkililer kaza nedenini belirlemek için henüz erken olduğunu ancak uçağın belirlenen hedef yüksekliğin çok altında aprona yaklaştığını ve pilotun son anda inişten vazgeçmeye çalıştığını bildirdi.

Amerika Ulusal Ulaştırma Güvenliği Dairesi Başkanı Deborah Hersman, pilotun kazadan sadece 1.5 saniye önce iniş iptal izni istediğini söyledi.
Kazada iki kişi öldü çok sayıda kişi de yaralandı.

Ölen iki kişinin Amerika’da yaz kampına gelen 30 öğrencilik bir grupta yer alan 16 yaşındaki Çinli öğrenciler olduğu açıklandı.

Şangah Havaalanı’ndan kalkan uçak, Güney Kore’ye uğradıktan sonra, San Francisco’ya hareket etmişti.

Görgü tanıkları kaza anında, uçağın ilk olarak kuyruk kısmının çarptığını, çarpma anından sonra pilot kabininin yandığını bildirdi.

Asiana Havayolları, uçakta motor veya herhangi bir teknik aksaklık olduğuna dair veri bulunmadığını söyledi. Hava koşullarının da uçuşa elverişli olduğu kaydedildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG