Erişilebilirlik

‘Ukrayna AB Anlaşmasını İmzalayabilir’


Ukrayna’da haftalardır süren AB yanlısı gösterilerin ardından Yanukoviç’ten geri adım sinyalleri geldiğini bu kez AB sorumlusu doğruladı

Ukrayna’da haftalardır süren AB yanlısı gösterilerin ardından Yanukoviç’ten geri adım sinyalleri geldiğini bu kez AB sorumlusu doğruladı

Avrupa Birliği Dış Politika Sorumlusu Catherine Ashton, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in, geçen ay imzalamayı reddederek ülkede hükümet karşıtı protestoların fitilini ateşlediği AB ile ticaret ortaklığı anlaşmasını imzalayabileceğini söyledi.

Yanukoviç’le Kiev’de yaptığı görüşmeler sonrası Brüksel’de gazetecilere konuşan Ashton, burada "kısa vadeli ekonomik sorunlar" üzerinde durduklarını ve Yanukoviç'in AB ile anlaşmayı imzalama niyetini açıkladığını ifade etti.

Bu görüşmeler sürerken AB ile daha yakın ilişki çağrısıyla Kiev sokaklarında başlayan hükümet karşıtı protestolar hız kesmiyor.

Amerika Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’yla ilgili yaptırım uygulama dahil tüm seçeneklerin değerlendirildiği belirtildi. Açıklamada, bu kararın Ukrayna’nın başkenti Kiev’de polisin Çarşamba günü protestoların simgesi haline gelen Bağımsızlık meydanındaki ana gösterici kampını kaldırmak için harekete geçmesi üzerine aldıklarını belirtildi.

Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’in protestolara son vermek amacıyla yaptığı diyalog talebi ise Kiev’deki muhalefet liderleri tarafından olumsuz yanıt buldu. Muhalefet, kendi şartları kabul edilene kadar her türlü diyalog yolunun kapalı olduğunu açıkladı.

Amerika Savunma Bakanlığı Pentagon’dan yapılan açıklamada Chuck Hagel'i arayan Ukrayna Savunma Bakanı Pavlo Lebedyev'in göstericilere karşı şiddet kullanılmayacağı sözü verdiği bildirildi.

STÜDYO VOA

ABD Ordusu, Gazze açıklarında geçici iskeleyi kurdu - 16 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG