Erişilebilirlik

Suriye’de Bayram Ateşkesi


Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mekdad (Sağda) BM görevlisinin yanında gazetecilerle konuşuyor, Şam, 23 Ekim 2012.
Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mekdad (Sağda) BM görevlisinin yanında gazetecilerle konuşuyor, Şam, 23 Ekim 2012.
Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği’nin Suriye Özel Temsilcisi Lakhdar Brahimi Suriye hükümeti ve Devlet Başkanı Beşar Esad’a karşı olan bazı muhalif grupların Kurban Bayramı boyunca ateşkes ilan etme konusunda anlaştıklarını belirtti.

Kahire’de gazetecilerle konuşan Brahimi, Kurban Bayramı ateşkesinin siyasi sürecin bir parçası olarak daha uzun sürmesini umduğunu söyledi.

Brahimi, bugün, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni Esad ve bölgedeki diğer liderlerle yaptığı görüşmelerle ilgili olarak bilgilendiriyor.

Birleşmiş Milletler’ın Barış Gücü Komutanı Herve Ladsous ateşkesin devam etmesi durumunda devreye girebilecek barış gücü birlikleri için hazırlıklar yaptığını söylemişti.

Öte yandan Rusya Genelkurmay Başkanı Nikolay Makarov Suriyeli direnişçilerin elinde karadan havaya fırlatılabilen seyyar füzeler bulunduğunu, bunlardan birinin Amerikan yapımı olduğunu kaydetti.

Rusya İnterfax Haber Ajansı’na göre General Nikolay Makarov, omuzdan ateşlenen füzelerin farklı ülkelerde imal edildiğini, ancak füzeleri direnişçilere kimin temin ettiğinin henüz belirlenmediğini söyledi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG