Erişilebilirlik

Walmart'taki Son Saldırıyı Mağaza Çalışanı Düzenledi


ABD'deki son silahlı şiddet dalgasında yetkililer Virginia eyaletinin Chesapeake kentindeki Walmart'ta altı kişiyi öldüren , çok sayıda kişiyi yaralayan saldırganın mağaza çalışanı olduğunu açıkladı. Walmart çalışanı, saldırıdan sonra intihar etti.

Başkan Joe Biden saldırı için "korkunç ve sorumsuz bir şiddet eylemi" ifadelerini kullandı.

ABD'de Bir Süpermarkette Silahlı Saldırı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:31 0:00

Biden'ın Beyaz Saray tarafından yayınlanan açıklamasında "Bir korkunç ve sorumsuz şiddet eylemi yüzünden daha bu Şükran Günü'nde masalarda boş koltuklar olacak" ifadeleri yer aldı. Biden silah reformuna işaret ederek "Ülke olarak birleşmeli ve daha büyük önlemler almalıyız" sözlerini kullandı.

Chesapeake Emniyet Müdürü Mark Solesky tarafından yapılan açıklamada kimliği henüz belirlenemeyen saldırganın dün akşam geç saatte yaşanan olayda el tabancası kullandığı belirtildi. Hayatını kaybedenlerin yanı sıra olayda dört kişi de yaralandı.

Saldırı Colorado Springs'te bir LGBTQ gece kulübünde Cumartesi günü düzenlenen silahlı saldırıda beş kişinin hayatını kaybetmesinin ardından geldi. Colorado Springs'teki saldırı yetkililer tarafından kınanmış, aktivistler ise daha sıkı silah kontrolları için çağrı yapmıştı.

Virgina Valisi Glenn Youngkin Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Nefret içeren şiddet eylemlerinin bizim topluluklarımızda yeri yok" dedi. Son olarak üç Virginia Üniversitesi öğrencisinin bu ay vurularak öldürülmelerinin ardından Cumhuriyetçi Vali, silah şiddetine yönelik önlem alması çağrılarıyla karşı karşıya.

Solesky, saldırgan dahil toplam 7 kişinin hayatını kaybettiğini, dört yaralının da bölgedeki hastanelerde tedavi gördüğünü bildirdi.

ABD televizyonuna konuşan tanıklardan biri saldırganın mağaza müdürü olduğunu iddia etti.

ABC'ye göre Briana Tyler, "Başımı kaldırıp baktım. Müdürüm kapıyı açtı ve ateş açmaya başladı" ifadelerini kullandı.

Bu ABD genelinde binlerce mağazası bulunan Walmart'taki ilk silahlı saldırı değil.

2019 yılının Ağustos ayında Teksas eyaletinin ABD-Meksika sınırı yakınındaki El Paso kentinde yine Walmart'ta düzenlenen silahlı saldırıda 23 kişi hayatını kaybetmiş, polis saldırıyı 'iç terör eylemi' olarak değerlendirmişti.

Bu aynı zamanda modern çağda Latin toplumuna yönelik en kanlı saldırı olarak kayıtlara geçmişti.

Saldırının zanlısı olarak o dönem 21 yaşında olan Patrick Wood Crusius tutuklanmış, saldırganın beyaz milliyetçi ve göçmen karşıtı teması olan bir manifesto da yayınladığı ortaya çıkmıştı.

Walmart tarafından yapılan açıklamada, Chesapeake mağazasındaki olayın kendilerini şok ettiği ve polisle yakın işbirliği halinde çalıştıkları belirtildi.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG