Erişilebilirlik

Washington'da Ramazan Koşusu


Washington'da Ramazan Koşusu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:21 0:00

Washington’da her yıl Ramazan ayında düzenlenen koşuda, gelenek bu yıl da değişmedi. Güneşin batmasıyla oruçlarını açanlar, beş kilometre koşarak gençler için bağış topladı.

Ramazan ayında düzenlenen bu yardım koşusunun adı “Beş Bin Orucu” 2013 yılında Boston’da başlatılan hareket, Kuzey Amerika’da 11 kente yayıldı. Washington, New York, Chicago, Toronto gibi kentlerde düzenlenen yarışlarla Amerika ve birçok ülkede gençler için yardım toplanıyor.

Koşu güzergahı, Kongre binası ile Washington Anıtı arasındaki Ulusal Park alanı. Koşu herkese açık ve katılımcıları da sadece Müslüman değil. Aslında koşmak da zorunlu değil. Katılımcılar bir amaç uğruna buradalar.

Her katılımcıdan 250 dolar bağış toplaması bekleniyor. Bu yıl Washington bölgesinde rekoru 17 bin dolar toplayan Ferit Hüseyin kırdı.

11 şehirdeki koşuya katılan 600 katılımcı 102 bin dolardan fazla bağış topladı. Bu bağışlar, Dünya Kız İzci Teşkilatı ve diğer gençlik örgütleri arasında paylaştırılacak. Washington merkezli gençlik örgütü Poligon da alıcılardan biri.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG