Erişilebilirlik

Washington Uluslararası AIDS Konferansı'na Ev Sahipliği Yapıyor


International AIDS Conference training session at the Voice of Amerıca building
International AIDS Conference training session at the Voice of Amerıca building
Washington yarın (Pazar) günü başlayacak Uluslararası AIDS Konferansı’na ev sahipliği yapacak.

İki yılda bir düzenlenen konferansın Washington’daki etkinliğine 25 bin kişi katılacak. Başkent Washington, AIDS’e yol açan HIV virüsünün en hızlı yayıldığı Amerikan kenti.
22-27 Temmuz tarihleri arasında yapılacak konferansta Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Eski Başkan Bill Clinton, eski Başkan George W. Bush’un eşi Laura Bush, Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim ve Microsoft’un başkanı Bill Gates konuşma yapacak.

Bağışıklık sistemini etkisiz kılan AIDS hastalığı, insanları enfeksiyon ve diğer hastalıklara maruz bırakıyor. Hastalığa yol açan HIV virüsü genelde vücut sıvıları aracılığıyla geçiyor. Hastalık kişiden kişiye, kan nakli, cinsel temas, bebeklere ise hamilelik ve emzirme yollarıyla geçiyor.

Birleşmiş Milletler tahminlerine göre tüm dünyada HIV virüsü taşıyan ve AIDS hastası 34 milyon kişi yaşıyor. Geçen yıl hastalıktan 1 milyon 700 bin kişi hayatını kaybetti.

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, dün Michel Kazatchkine’yi, hastalığın hızla yayıldığı Doğu Avrupa ve Orta Asya ülkelerine AIDS temsilcisi olarak atadı.

Ban, geçen hafta da yardımcılarından Asha-Rose Migiro’yu Afrika’ya AIDS temsilcisi olarak atamıştı. AIDS hastalarının çoğu Afrika’da yaşıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG