Erişilebilirlik

Annapolis'te Bir Gazeteye Silahlı Saldırı


Maryland eyaletinin idari merkezi Annapolis’te bir gazete bürosuna giren silahlı saldırgan, dört muhabiri ve bir gazete çalışanını öldürdü. Tüfek ve duman bombasıyla gazetenin haber merkezini basan saldırgan, kısa bir süre içinde polis tarafından yakalanarak tutuklandı.

Amerikan basın ve haber medyası, başta Başkan Donald Trump olmak üzere çok sayıda kişi tarafından “sahte haber medyası” ifadeleriyle aylardır sözlü ve internet üzerinden saldırılara hedef oluyordu. Annapolis’teki silahlı saldırının ardından New York Emniyeti kentteki tüm medya kuruluşları çevresinde güvenliği arttırdı.

Annapolis, Maryland
Annapolis, Maryland


Annapolis Emniyeti’ne bağlı bir yetkili Capital Gazetesi’ne düzenlenen silahlı saldırının failinin 30’lu yaşlarda Jarrod W. Ramos adında bir beyaz olduğunu açıkladı. Adının gizli tutulmasını isteyen yetkili süren soruşturma hakkında bilgi vermeyi reddetti.

Annapolis’in bağlı olduğu Anne Arundel ilçesi emniyetinden bir yetkili de gazeteye saldırının planlı ve hazırlıklı olduğunu bildirdi.

Üç kişinin yaralandığı saldırıda ölenlerden birinin roman yazarı Carl Hiaasen’in 59 yaşındaki erkek kardeşi ve gazetenin idari editör yardımcısı Rob Hiaasen olduğu bildirildi. Diğer ölenlerin de adları, gazetenin başmakale sayfası editörü Gerald Fischman, magazin muhabiri Wendi Winters, muhabir John McNamara ve satış işlerinde çalışan Rebecca Smith olarak verildi.

AP haber ajansına göre Capital gazetesi muhabirlerinden Phil Davis, silahlı bir kişinin bina içinde birçok kişiyi vurduğunu söyledi.

Davis, saldırganın ofisin cam kapısından içeriye ateş açtığını kaydetti ve Twitter’dan yazdığı mesajda “Masanızın altında beklerken bir sürü insanın vurulduğunu ve saldırganın silahını yeniden doldurduğunu duymaktan daha korkutucu bir şey yok” ifadelerini kullandı.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG