Erişilebilirlik

Yasadışı Grafitilere Karşı Duvar Resmi


Yasadışı Grafitilere Karşı Duvar Resmi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:08 0:00

Washington’un en ünlü restoranlarından Ben’s Chili Bowl’un önündeki duvarı artık yeni bir duvar resmi süslüyor. Resim, Washington belediyesinin başlattığı, yasadışı grafiti çizimlerinin önüne geçmeyi amaçlayan programın bir parçası.

Sanatçı Aniekan Udifia, Birkaç metre uzunluktaki duvarda 16 farklı portre çalışması yer alıyor. Portreler, Prince, Muhammed Ali, Barack Obama gibi tanınmış siyasetçi, sporcu ve sanatçılara ait.

Projenin sanat direktörü Mia Duveau, resmi yapılan kişilerin herkes tarafından beğenilmesinin önemli olduğunu bu yüzden de adı hiçbir polemiğe, tartışmaya karışmamış kişileri seçtiklerini belirtiyor.

Birkaç eskizle başlayan çalışma, duvarda siyah boyayla çizilen taslakla devam ediyor ve sonuç olarak ortaya dev bir duvar resmi çıkıyor.

Sanatçı Aniekan, her sima için tek rengin yeterli olmadığını, canlı bir görüntü elde etmek için gölge ve farklı tonlar kullanmak gerektiğini söylüyor.

Washington kent yönetimi her yıl bu gibi duvar resimleri için yüz bin dolarlık bütçe ayırıyor. Amaç, yasadışı grafitilerin önüne geçmek. Projenin koordinatörü Nancy Lines, bu projeye ayrılan bütçenin, her gün yasadışı grafitilerin üzerini yeniden boyamaktan daha ucuza mal olduğunu belirtiyor. Böylece hem mülk sahipleri hem de kent yönetimi tasarrıf ediyor.

10 yıldır süren program, profesyonel sanat teknikleri öğrenen genç yeteneklerin de katkıda bulunmalarını amaçlıyor. Washington’un farklı noktalarında şimdiye kadar 54 duvar resmi yapıldı. Resimlerin temalarını sanat komiteleri ya da kent sakinleri belirliyor. Her duvar resmi hem bir hikaye anlatıyor hem de mahallelere renk katıyor.

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG