Erişilebilirlik

91 Yaşında Kanat Açtı


91 Yaşında Kanat Açtı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00

Öğrenmenin yaşı yoktur! İşte bu 91 yaşındaki Mary Moe’nun yaşam felsefesi. Uçmak, Mary Moe’nun hayatı boyunca hayal ettiği bir hobiymiş ve bu hayalini 91 yaşında nihayet gerçekleştirmiş

Mary Moe sıradan bir büyükanne gibi görünebilir ama görüntüsü gerçek Mary Moe’yu yansıtmıyor. Zira Mary ilerlemiş yaşına rağmen, geçtiğimiz günlerde uçak kullanmayı öğrenerek çocukluk hayaline kavuşmuş.

Mary büyürken, 1927’de Atlantik okyanusunu geçen Charles Lindbergh ve beş yıl sonra aynı yoldan giden ilk kadın pilot olan Amelia Earhart’tan çok etkilenmiş.

Zaman çok hızlı geçmiş ve 34 yaşında kanserle mücadele eden Mary, tüm zamanını işi ve ailesine adamış.

Mary’nin uçma hayali, merkezi Colorado’da bulunan “Wish for a Lifetime – Bir Dilek Tut” derneği ve Susie Danick’in yaşlılara hizmet amaçlı kurduğu bir şirketin işbirliğiyle gerçekleşmiş.

Danick, “Mary’nin yıllarca hayal ettiği bir şeyi gerçekleştirebilmesi için Wish of Lifetime derneğine 5000 dolar katkıda bulunduk,” diyor.

Mary ücretsiz pilotluk dersi almış.

Mary’nin eğitmeni David Waksberg, öğrencisinden oldukça etkilenmiş: “Çok sakindi ve uçarken sakin olmak çok önemli. Kokpit stresli bir ortam. Aynı anda çok şey yapmak gerekiyor.”

Mary ise “Havada olmak harika. Aşağıya bakarken torunumun evini bulmaya çalıştım. Ama o kadar çok evin arasında bulamadım” diyor.

Mary’nin başarısı, arkadaşı Cybil Marcu’u da heyecanlandırmış ve gururlandırmış: “Uçma hayali bizim yaşımız için şaşırtıcı ama Mary’nin bunu hayal etmesi beni hiç şaşırtmadı.”

Mary öğrenmenin yaşı olmadığını söylüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG