Erişilebilirlik

Yaz Aylarında Kütüphaneler Kurtarıcı Oldu


Yaz Aylarında Kütüphaneler Kurtarıcı Oldu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:51 0:00

Yaz aylarında Amerika'da çocukları meşgul etmek birçok anne baba için çok büyük bir sorun. En masrafsız oyalanma merkezleri mahalle kütüphaneleri ve buralarda yaz boyunca birçok etkinlik yapılıyor

Yaz döneminde çocukları meşgul tutmak birçok Amerikalı aile için başlı başına bir sorun. Sinemaya gitmek, yaz kampları ya da lunaparklar gibi birçok yaz etkinliği aileler için çok masraflı oluyor. Ancak çocuklar ve gençlerin karşılıksız eğlenebilecekleri bir yer var. Mahalle kütüphaneleri.

Virginia’daki bu mahalle kütüphanesinde İspanyolca masal okunuyor.

Giovanna Souchek evinde çocuklarıyla İspanyolca konuşuyor
ve çocukları buraya getirmenin onun için önemli olduğunu söylüyor.

Ancak bu İspanyolca grubu yalnızca Latin asıllılar için değil. Mahalledeki diğer çocuklara da ikinci bir dil öğrenme fırsatı veriyor.

Bull Run Kütüphanesi’ni ziyaret etmek için başka bir neden daha var.

Giovanna Souchek, “Kitap almak için her zaman geliyoruz” diyor.

Kütüphane Sözcüsü Nancy Schleh yaz aylarının çok yoğun geçtiğini söylüyor: “Burada çok sayıda çocuk var. Aileler çocuklarına kitap okuyor. Çocuklar da oyuncaklar ve okumayla ilgili eşyaları kullanıyor. Anne babalar da bilgisayarlardan yararlanıyor.”

Yaz programları öğrenmeyi eğlenceli hale getirmeye çalışıyor. Gençler için de Lego yarışması gibi özel programlar var.

Curtis Payne yarışmaya giren 30 gençten biri: “Legolarla oynamayı çok seviyorum. Aklıma ne gelirse onu yaratmaya çalışıyorum.”

Isabella Hyden da hem Lego yarışmasına katılmış hem de bir sirk atölyesine yazılmış: “Bayıldım! Bir sürü öğrenecek şey var ve hepsi bedava. Buna da bayıldım!”

Prince William İlçesi’nin kütüphane çalışanlarından Mary Tompkins yaz planlarının Eylül’den itibaren yapıldığını söylüyor: “Buradaki amaç çocukların ilgisini çekerek yaşam boyu öğrenmeye yöneltmek.”

Yaz okuma programları her yaştaki çocuk için ilgi çekici. Yerel işyerleri belli sayıda kitabı bitirenlere hediyeler veriyor.

Aralarından seçim yapılabilecek bu kadar program ve etkinlik varken kütüphane hiç boş kalmıyor ve beceri kaybı korkusu da yaz sıcağıyla buharlaşıyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG