Erişilebilirlik

Yellen: "1 Haziran zor bir zaman sınırı"


Borç limitinin arttırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Jenet Yellen, konuyla ilgili olarak 1 Haziran tarihinin zor bir zaman sınırı olduğunu söyledi ve limitin artmaması durumunda Amerikalılar’a ödeme konusunda zorlu seçeneklerin ortaya çıkacağını belirtti.

Yellen bu açıklamalarını NBC televizyonuna yaptı.

Jenet Yellen, Kongre’nin 31, 4 trilyon dolarlık borç limitini arttırmada başarısız kalması durumunda Amerikalılar’a ödeme konusunda zorlu seçeneklerin ortaya çıkacağını vurguladı.

“Kongre’ye son mektubumda Haziran’ın ilk günlerinde muhtemelen 1 Haziran’da faturalarımızı ödeyemeyecek hale geleceğimizi belli ettim” diyen Yellen, “Kongre’yi bilgilendireceğim ama değerlendirmemde bir değişiklik yok. Yani zorlu bir zaman sınırı” ifadelerini kullandı.

1 Haziran’a İki haftadan az bir süre kala Maliye Bakanlığı federal yönetimin borçlarını ödeyemez hala geleceğini daha önce belirtmişti. Bu temerrüde düşmek anlamına geliyor. Bunun da mali piyasalarda kaosa ve faiz oranlarında artışa neden olması bekleniyor.

Yellen, 15 Haziran’a kadar durumun idare edilebileceği yönündeki bir soruya da kesin tarihle ilgili belirsizlikler olduğunu ancak 15 Haziran konusunda şüpheleri olduğunu kaydetti.

Yellen, borç limitinin artmaması durumunda 15 Haziran’a kadar ödemelerin yapılması ihtimalinin düşük olduğunu belirtti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG