Erişilebilirlik

Yellen’dan Biden’ın Ekonomi Politikalarına Destek


ABD Maliye Bakanı Janet Yellen, ara seçimler öncesinde Biden yönetiminin politikalarını ülkenin "uzun vadeli ekonomik refahını" ilerletmenin anahtarı olarak tanıtıyor.

Eski Merkez Bankası (FED) Başkanı Yellen bugün Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Tim Kaine ile birlikte Virginia'daki bir araştırma ve geliştirme merkezini ziyaret etti ve yönetimin Amerika'nın üretim kapasitesini yeniden canlandırma, bilgisayar çipi üretimini teşvik etme ve ülkenin altyapısını iyileştirme çabalarından bahsetti. Ziyarete Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Gerry Connolly de katıldı.

Yellen’dan Biden’ın Ekonomi Politikalarına Destek
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:32 0:00

Maliye Bakanı’nın ziyareti, kendisi ve diğer yönetim yetkilileri sürekli olarak yüksek enflasyonun Amerikalılar üzerindeki etkisini bastırmaya çalışırken başladığı ABD turunun bir parçası.

Cumhuriyetçiler, yönetimin aşırı yüksek Corona virüsü pandemisi harcamalarının ve diğer iç politikalarının, yüksek enflasyona katkıda bulunduğunu savunuyor.

Seçmenler, fiyat artışlarının en önemli endişe kaynağı olduğunu açıkça ortaya koydu.

Haziran ayında yapılan bir Associated Press anketine göre Amerikalı yetişkinlerin yüzde 40'ı, hükümetin önümüzdeki yıl üzerinde çalışması gereken beş öncelikten biri olarak enflasyonu gösterdi.

Demokratlar Kongre'deki kontrollarını korumak istiyorlar ve Eylül ayında hız kazanan enflasyonla mücadele edebileceklerine dair seçmenleri ikna etmeleri gerekiyor.

Yellen Virginia eyaletinde yaptığı konuşmada yerli sanayi üretiminin arttırılmasının çözümlerden biri olacağını söyledi.

Yellen konuşmasında, "Hükümetimizin inovasyona yatırım yapmakta geride kalmış olmasının uzun vadeli ekonomik refahımız üzerinde geniş kapsamlı etkileri oldu. En başta da üretken kapasitemizi etkiledi" dedi.

Geçen yıl içinde ise Başkan Joe Biden'ın yönetiminin "bu eğilimi tersine çevirmeye başladığını" söyleyen Yellen, "Sonunda inovasyon ve teknolojiyi ulusal gündemimizin ön sıralarına yerleştiren bir ekonomik plan geliştirdik" diye konuştu.

Demokrat Kongre üyesi Tim Kaine de Virginia eyaletinin "beş ya da 10 yıl öncesine kadar bile temiz enerji konusunda geri kaldığını" söyledi ancak yeni federal iklim ve sağlık yasası ve diğer programlardan gelen yatırımlarla artık ABD’ye liderlik edebileceklerini kaydetti.

ABD Maliye Bakanı Janet Yellen ayrıca, yerel girişimciler ve yarı iletkenler, ileri imalat ve diğer gelişmekte olan teknolojilere odaklanan Virginia yüksek öğrenim kurumlarını temsil eden kişilerle, bir yuvarlak masa toplantısına katıldı.

Yellen, "Birlite gösterdiğimiz çabalar, ekonomimizin toplam üretim kapasitesini arttırıyor ve bunun karşılığında Amerika'nın uzun vadeli ekonomik görünümünü yükseltiyoruz" dedi.

Virginia dahil birçok eyalette 8 Kasım’daki ara seçimler için erken oy verme işlemi sürüyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG