Erişilebilirlik

Yemen’de 10 el Kaide Militanı Öldürüldü


Yemen’de 10 el Kaide Militanı Öldürüldü
Yemen’de 10 el Kaide Militanı Öldürüldü

Haberlere göre, Amerika da, ülkedeki karışıklıklardan yararlanmak isteyen militanlara karşı gizli operasyonları artırmış durumda.

New York Times gazetesi, yaklaşık bir yıl aradan sonra Amerikan ordusu ve CIA’e ait insansız uçakların tekrar Yemen’de devriye gezmeye başladığını yazdı. Haberde, Obama yönetiminin el Kaide’nin iktidar boşluğundan yararlanıp güçlenmesini önlemek istediği belirtiliyor.

New York Times gazetesinin haberine göre, geçen Cuma günü Ebu Ali el Harithi adlı bir el kaide komutanı öldürüldü; Enver el Avlaki’yi hedef alan operasyon ise başarılı olmadı.

CIA Amerika doğumlu el Kaide lideri el Avlaki’yi son bir yıldır öldürmeye çalışıyor.

Amerika’nın Yemen’de gizli operasyon yapmasına izin veren Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih ise Suudi Arabistan’da tedavi görüyor. Salih’in yaralarının ilk açıklandığından çok daha ciddi olduğu yolunda haberler var.

Salih’le birlikte Başbakan, iki Başbakan Yardımcısı, Meclis Başkanı ve iktidar partisinin genel başkanı da tedavi görüyor.

Rejim karşıtı göstericiler ise, geçiş döneminin başlatılmasında ısrar ediyor. Başkan yardımcısı Abd el Rab Mansur Hadi’nin Sana’daki konutunun önünde toplanan göstericiler, yeni hükümetin kurulmasına yolu açacak geçiş konseyinin kurulmasını istedi.

XS
SM
MD
LG