Erişilebilirlik

Yemen'de İslamcı Militanların Yeni Saldırısı


Yemen'de İslamcı Militanların Yeni Saldırısı
Yemen'de İslamcı Militanların Yeni Saldırısı

Yemen’in güneyindeki Houta kasabasına saldıran islamcı militanlar, çatışma sırasında kısa bir süre kentin bazı bölümlerini ele geçirdi.

Aralarında el-Kaide militanları olduğu sanılan birkaç yüz kişilik silahlı grup, gün ağarmadan saldırıya geçti. Görgütanıkları ve sağlık görevlilieri çatışmalarda bir askerin öldüğünü, en az üçünün de yaralandığını bildiriyor.

Yemen’deki iktidar boşluğundan yararlanan sslamcı militanlar, Mayıs ayında da yine güneyde iki kenti daha ele geçirmişti.

Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’in görevden çekilmesini talep eden yüzbinlerce Yemenli, dün büyük kentlerde protesto eylemleri düzenledi.

Protestocular ayrıca mevcut hükümet üyelerinin yer almadığı bir geçici konsey kurulması çağrısında bulundu.

Başkent Sana’da büyük bir kalabalık, devlet başkanı yardımcısı Abdülrab Mansur Hadi’nin evinin önünde gösteri düzenledi. Muhalefet bir gün önce Mansur Hadi’yle geçiş süreci planları üzerine bir görüşme yapmıştı.

Bu aybaşında düzenlenen saldırıda yaralanan ve tedavi için Suudi Arabistan’da bulunan Salih, başkanlık görev ve yetkilerini yardımcısına bırakmış bulunuyor. Yemen resmi haber ajansına göre Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ı telefonla arayan Salih, durumunun giderek düzeldiğini söyledi.

XS
SM
MD
LG