Erişilebilirlik

Yemen’de Yeni Bir Muhalefet Partisi Kuruldu


Yemen’de Yeni Bir Muhalefet Partisi Kuruldu
Yemen’de Yeni Bir Muhalefet Partisi Kuruldu

Yemen’de Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’in iktidar partisinden ayrılan bir grup milletvekili, muhalifleri destekleyen yeni bir parti kuracaklarını açıkladı.

Adalet ve Kalkınma bloğu adlı yeni grup, yayınladıkları bildiride, Salih’in iktidarına son verilmesi ve göstericilere karşı uygulanan baskının kaldırılmasını istedi.

Yemen’in ikinci en büyük aşireti olan Bakil aşiretine bağlı Muhammed Ablahum, yeni partiyi kuranlar arasında bulunuyor. Ablahum, Amerika’da eğitim görmüş, ilerici bir kişi olarak tanınıyor. Ayrıca, istifa eden Turizm, İnsan Hakları ve Ulaştırma bakanları da yeni siyasi bloğa katıldı.

Bu isimlerin yanı sıra, bazı üst rütbeli asker, nüfuzlu aşiret reisleri, büyükelçiler, valiler ve medya yöneticilerinin de yeni partiye destek verdiği belirtiliyor.

Dün, Kızıldeniz kıyısındaki el-Hudayda’da güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu 80 gösterici yaralandı. Görgü tanıkları, sivil polislerin gerçek mermi kullandığını, üniformalı güvenlik güçlerininse cop ve gazlarla göstericilerin üstüne gittiğini bildiriyor.

Bu arada, Salih hükümetine bağlı bir heyet, Birleşik Arap Emirlikleri’ne giderek arabuluculuk yapan Körfez İşbirliği Konseyi’nden temsilcilerle görüşecek.

XS
SM
MD
LG