Erişilebilirlik

Yeni Delhi'de Mahkeme Bombalandı: 11 Ölü


Yeni Delhi'de Mahkeme Bombalandı: 11 Ölü
Yeni Delhi'de Mahkeme Bombalandı: 11 Ölü

Hindistan’ın başkentinde bir mahkeme binası dışında patlayan bomba 11 kişinin ölümüne, 66 kişinin de yaralanmasına yol açtı.

Polis, Yeni Delhi’deki Anayasa Mahkemenin kapısı önünde bir çantaya konmuş güçlü bombanın, halk binaya girmek için sıra beklerken patladığını açıkladı.

Halen Bangladeş’i ziyaret etmekte olan Hindistan Başbakanı Manmohan Singh saldırıyı kınadı ve Hint halkını “terörizm belasını ezmek için” birlik içinde olmaya çağırdı.

Saldırının sorumluluğunu Hareket-ül Cihat el-İslami adlı örgüt üstlendi. Yetkililer, el Kaide bağlantılı örgütün haber ajanslarına gönderdiği elektronik posta mesajının incelendiğini bildirdi.

Mesajda idam mahkûmu bir örgüt üyesi hakkındaki hüküm bozulmadıkça başka mahkemelerin de bombalanacağı uyarısı yapılıyor. Sözkonusu kişi, 2001 yılında Hindistan Parlamentosuna yönelik saldırıyla ilgili olarak ölüm cezasına çarptırılmıştı.

Yeni Delhi’deki Yüksek Mahkeme binası bu yıl ikinci kez bombalı saldırıya uğruyor. Mayıs ayında yine bina önünde küçük bir bomba patlamış ancak can kaybına yol açmamıştı.

XS
SM
MD
LG