Erişilebilirlik

Yetkililer Tepki Yaratan Filmin Yönetmenini Sorguladı


Amerikalı federal görevliler, Müslüman ülkelerde büyük infiale yol açan Hazreti Muhammed filminin yönetmeni olduğuna inanılan Nakoula Basseley Nakoula’yı sorguya çekti.

Los Angeles emniyet sözcüsü, Nakoula’nın 2010 yılında karıştığı banka dolandırıcılığı konusuyla ilgili olarak çağrıldığı sorguya kendi isteğiyle gittiğini açıkladı. Sözcü Nakoula hakkında işlem yapılmadığını, gözaltına alınmadığını ya da kelepçe vurulmadığını belirtti.

Şartlı serbest bırakılan Nakoula’nın beş yıl boyunca bilgisayar kullanması ya da internete bağlanması, yetkililerin izni olmadıkça yasak.

Nakoula’nın çevirdiği iddia edilen “Müslümanlar'ın Masumiyeti” adlı film, Hazreti Muhammed’le alay ettiği için Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Güney Asya’daki Müslüman ülkelerde büyük gösterilere yol açtı.

Dün Amerika’nın Sesi’nin Arapça yayın yapan radyosu Sawa’ya konuşan Mısırlı Kıpti Nakoula olaylardan göstericileri suçlamış ve barışçı gösteri yapmayı öğrenmek zorunda olduklarını savunmuştu. Nakoula, filmin yapımında Amerikan hükümetinin rolü olduğu iddialarını da gülünç bulduğunu söylemişti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG