'Kazanıncaya Kadar Savaşacağız'

Başkan Bush, Kuzey Carolina eyaletindeki Fort Bragg üssünde askerlere hitaben yaptığı konuşmada, Amerikan askerlerine ve ailelerine Irak ve Afganistan'daki fedakarlıkları nedeniyle teşekkür etti.

Bush, Amerikan halkından askerleri desteklemeye devam etmesini istedi.

Başkan Bush yaklaşık yarım saat süren konuşmasında Irak'ta devam eden savaşı terörizme karşı savaş olarak niteledi.

Teröristlerin Orta Doğu'da diktatörlükleri işbaşına getirmeyi amaçladığını söyleyen Bush bölgede teröre hedef olan yerler arasında İstanbul'u da saydı.

ABD Başkanı, 11 Eylül 2001'de Amerika'nın hedef olduğu terör saldırılarından sonra Amerikan halkını ve özgürlüklerini koruma ve teröristlerin açtığı savaşı onların bulunduğu yerlere taşıma konusunda karar verdiğini söyledi.

Irak'ta, Sudi Arabistan, İran, Suriye, Mısır, Sudan, Yemen ve diğer yerlerden gelen yüzlerce teröristin yakalandığını ve öldürüldüğünü anlatan Başkan, teröristlerin, Irak'ın başarılı olmasından, demokrasi haline gelmesinden korktuklarını belirtti.

Başkan Bush'un, konuşmasında 11 Eylül 2001 saldırılarından sık sık sözettiği ve Irak'taki durumla 11 Eylül arasında doğrudan bağlantı kurduğu dikkat çekti.

Başkan, Amerikan askerlerinin Irak'tan ayrılması konusunda takvim belirlemenin yanlış olacağını tekrarladı, Irak'taki Amerikan askeri sayısının yetersiz olduğu kendisine söylendiği takdirde ek asker sevkedeceğini söyledi. Ancak Bush, Amerikalı komutanların, kendisine Irak'ta yeterli sayıda Amerikan askeri bulunduğunu söylediklerini bildirdi.

Irak, kendini savunacak ve güvenliğini sağlayacak hale geldikçe Amerikan askerlerinin çekileceğini söyleyen Bush, "Irak halkı, ülkesini kendi askerinin savunmasını istiyor" dedi.

Konuşmasında Irak'ta egemenliğin geçen yıl Iraklılara devredilmesinden buyana büyük ilerleme sağlandığını söyleyen Bush, 30'dan fazla ülkenin Irak'ta askerleri bulunduğunu, 40'dan fazla ülke ve uluslararası kuruluşların Irak'ın yeniden imarı için 35 milyar Dolara yakın katkıda bulunmayı vaadettiğini belirtti.

Irak'a, güvenlik kuvvetlerini en kısa zamanda kurup tamamen göreve hazır hale getirmeleri için yardım ettiklerini söyleyen Başkan Bush, NATO ittifakının, Bağdat yakınında askeri akademi kurduğunu belirtti; Irak askeri ve güvenlik personelinin eğitimine yardımcı olan ülkeler arasında İtalya, Türkiye, Ukrayna ve Almanya’yı saydı.

"11 Eylül'den aldığımız dersleri unutursak teröristler başarıya ulaşabilir" diyen Başkan Bush, Irak'ta görevi tamamlamak için teröristleri avlamaya devam edeceklerini söyledi