Erişilebilirlik

Çavuşoğlu Irak'a ABD Suriye Özel Temsilcisi Ankara'ya Gidiyor


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu günübirlik bir ziyaret için yarın Irak'a gidiyor.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu günübirlik bir ziyaret için yarın Irak'a gidiyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamayla Çavuşoğlu'nun yarın günübirlik bir ziyaret için Bağdat'ta olacağı duyuruldu.

Açıklamada, "Bölgemizde son dönemde yaşanan gelişmeler neticesinde artan gerginliğin azaltılması amacıyla sürdürülen yoğun diplomatik girişimlerimiz kapsamında Sayın Bakanımızın 9 Ocak 2020 tarihinde (yarın) Irak’a günübirlik bir ziyaret gerçekleştirmesi öngörülmektedir. Ziyaret sırasında bölgedeki gelişmelerin yanısıra gündemimizde yer alan ikili konuların da ele alınması planlanmaktadır" denildi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ayrıca İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'le de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Henüz görüşmeye ilişkin detaylı bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan ABD'nin Suriye Özel Temsilci James Jeffrey'nin 10 Ocak'ta Ankara'da temaslarda bulunacağı açıklandı. Dışişleri Bakanlığı, Jeffrey'nin Cuma günü bakanlıkta görüşmede bulunacağını bildirdi. Türkiye'deki temaslarında Suriye yanı sıra Irak - İran eksenindeki bölgesel gelişmeler konusunda da görüş alışverişinde bulunması öngörülen Jeffrey'nin, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından da kabul edilmesi bekleniyor.

STÜDYO VOA

ABD’den İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin ölümüyle ilgili taziye mesajı - 20 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG