Erişilebilirlik

Biden Yönetimi Takviye Doz Kampanyasına Hazırlanıyor


Amerika’da Covid-19 vakaları artmaya devam ediyor. Bir önceki haftaya kıyasla ülkede vakalar günlük ortamala yüzde 4 arttı, ölümler yüzde 1 azaldı, hastaneye yatışlar yüzde 2 arttı.

Uzmanlar ülkede mevcut vakaların yüzde 90’dan fazlasının Omicron alt varyantı olan BA.4 ve BA.5 varyantlarından oluştuğunu belirtiyor.

Son 7 günün ortalaması alındığında, günlük vaka sayısının 131 bini aştığı Amerika’da Biden Yönetimi, sonbahar ve kış aylarında oluşabilecek yeni dalganın önüne geçebilmek için önlemleri sıkılaştırıyor.

Moderna’yla 66 milyon doz aşı için anlaşma

Biden yönetimi Eylül ayında başlayacak Covid-19 takviye doz kampanyasında kullanılmak üzere, güncellenmiş 66 milyon doz aşı için Moderna ile 1.74 milyar dolarlık anlaşmayı kabul ettiğini açıkladı.

Açıklamanın ardından Moderna hisselerinde yüzde 3 artış kaydedildi.

Biden Yönetimi daha önce de Pfizer/Biontech ile güncellenmiş 105 milyon doz aşı için 3.2 milyar dolarlık bir anlaşma yapmıştı.

Böylece ülke genelinde 171 milyon güncellenmiş doz Covid-19 aşısı sonbahar ve kış aylarındaki dalgalanmanın önüne geçmek için eylül ayı itibariyle hazır olacak.

Yalnızca federal düzeyde değil, eyaletler ve şehirler de sonbahar ve kış aylarında olası bir dalgalanma için vakaları yakından takip ediyor.

STÜDYO VOA

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Gazze protestoları eşliğinde ABD Kongresi’nde ifade veriyor - 21 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG