Erişilebilirlik

"Rusya Ukrayna'da 5 Ayda 100 Bin Kayıp Verdi"


Beyaz Saray, Rusya’nın Ukrayna’nın Bahmut şehri başta olmak üzere diğer bölgelerinde süren çatışmalarda, 100 bin civarında kayıp verdiğinin tahmin edildiğini açıkladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu kayıpların 20 binden fazlasının Wagner isimli Rus paralı asker şirketine mensup kişiler olduğunu bu kişilerden 10 bin kadarının da savaşa gönderilmeleri karşılığında hapislerden serbest bırakılmış kişiler olduğunu söyledi. Kirby, bu bilgilerin ABD istihbarat kurumlarının verilerine dayandığını da belirtti.

Kirby ayrıca “Rusya’nın Donbas bölgesinden Bahmut’a kadar olan bölgedeki kış aylarındaki savunma girişimleri de başarısız oldu” dedi. Bu çerçevede stratejik öneme sahip noktaların ele geçirilmesi konusunda da Rusya’nın başarılı olamadığını dile getirdi.

Kirby, Rus güçlerinin Bahmut’ta çok az bir ilerleme sağlayabildiğini ancak bunun da Rusya’ya faturasının çok yüksek olduğunu ve ellerindeki mühimmatın da çoğunu bu bölgede tükettiklerini söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD’nin Ukrayna’ya yeni bir askeri yardım paketini de kısa süre içerisinde açıklayacağını söyledi.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG