Erişilebilirlik

Bombalı Saldırılar Iraklı Şiileri Hedef Alıyor


Bagdat’ta bir Sii camisinin yakinlarinda bir araca yerlestirilen bombanin patlamasi sonucu, en az 14 kisi öldü, 40 kisi de yaralandi.

Irak polisi, saldirinin kentin güneybatisinda, Cuma namazi öncesinde meydana geldigini duyurdu.

Irak’ta 30 Ocak’ta planlanan seçimlerin yapilmasina engel olmak isteyen Sünni direnisçiler, ardi ardina Sii hedeflere saldiri düzenliyor. Nüfus çogunluguna sahip Siiler, seçimlere destek verirken, Sünniler arasinda, seçimlerin boykot edilmesi çagrisinda bulunanlar var.

Bu arada, Amerikan askerlerinin Bagdat’in kuzeyinde bulunan El Duluiye kentine operasyon düzenledigi ve bomba imal etmekle suçlanan 12 direnisçinin tutuklandigi bildirildi.

Amerikan ordusunca yapilan açiklamada, bugünkü operasyonda bir askerin ve bir de direnisçinin öldügü kaydedildi.

Öte yandan, Ürdünlü terörist lider Ebu Musab el Zerkavi’nin, direnisçilere, Irak’taki Amerikan güçlerine karsi yillar sürecek bir mücadeleye hazirlanmalari çagrisinda bulundugu ögrenildi.

'Çinli Rehineler Için Irak Hükümeti Devrede'

Çin hükümeti, direnisçiler tarafindan kaçirilan 8 Çinli isçinin serbest birakilmasi için, Irak hükümetinden güvence aldigini bildirdi.

Çin basin yayin organlarinda çikan haberlerde, Irak devlet baskani yardimcisinin, isçilerin kaçirilmasindan duydugu üzüntüyü dile getirdigi belirtiliyor.

Kaçirilan Çinli insaat isçilerinin görüntüleri Arap El Cezire televizyonunda gösterilmis ve direnisçiler, Çin’den Irak politikalarini netlestirmesini istemisti.

Çinli yetkililer, isçilerin Irak’a kendi istekleriyle gittigini ve hükümetle bir ilgileri olmadigini söylüyor.

XS
SM
MD
LG